2020-05-25 09:20

Ludovic Orban: Rectificarea bugetară, una negativă. Nu are niciun fel de temei

 |  08:06
Ludovic Orban: Rectificarea bugetară, una negativă. Nu are niciun fel de temei

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că rectificarea bugetară pe care premierul Victor Ponta a prezentat-o marţi „nu are niciun fel de temei". Liberalul a ţinut să precizeze că ar fi vorba de o rectificare negativă şi nu de una pozitivă, aşa cum a afirmat prim-ministrul.

"Rectificarea de astăzi este o rectificare care este făcută numai pentru a-i sluji candidaturii lui Victor Ponta. Nu are niciun fel de temei juridic, economic, fiscal sau financiar. Nu e nevoie decât de o singură rectificare bugetară. Nu este o rectificare pozitivă, este minciună care este servită poporului român că avem de a face cu o rectificare pozitivă", a precizat vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liberalul a mai spus că nu poate fi vorba de o rectificare pozitivă atâta vreme cât colectarea la bugetul de stat a veniturilor faţă de nivelul programat este cu aproape cinci miliarde de lei mai scăzută.

Ministerele care vor primi bani în plus la rectificarea bugetară sunt cel al Sănătăţii, Apărării, Economiei, Educaţiei, Transporturilor, Muncii, Culturii şi Afacerilor Interne. La polul opus, fondurile vor fi tăiate de la Ministerul Finanţelor şi cel al Mediului.

În aceste condiţii, Sănătatea va primi 489 milioane lei, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate - 166 milioane lei, Apărarea - 400 milioane lei, Economia - 300 milioane lei, Educaţia - 150 milioane lei, Transporturile - 356 milioane lei, Afacerile Interne şi Autoritatea Electorală Permanentă - 192 milioane lei, Munca - 42 milioane lei, Cultura - 10 milioane lei.

Citeşte şi: 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-30Parerea ta...

MANIX
30 Iul 2014

Orbane,cand ai dat interviul erai pe + ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine