2020-02-22 08:26

Ludovic Orban și-a anunțat PRIORITĂȚILE pentru mandatul de premier

 |  17:23
Ludovic Orban și-a anunțat PRIORITĂȚILE pentru mandatul de premier

Proaspăt desemnat pentru a forma un nou guvern, președintele PNL, Ludovic Orban a anunțat care sunt prioritățile pe care se baza un eventual viitor executiv, dacă acesta va obține votul de învestitură în Parlament.

”Domnule președinte, Excelența voastră, sunt onorat că am fost desemnat să fiu premierul României într-o perioadă complicată.

În acest moment, românii se uită cu speranță și încredere și au așteptări mari. Vom da românilor ce așteaptă de la un Guvern normal: cinste, dedicare și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă România.

Principalele priorități ale Guvenrului sunt: refacerea echilibrelor macroeconomice și corectarea măsurilor care au lovit mediul de afaceri, simplificarea administrativă, digitalizarea administrației pentru a crește calitatea serviciilor către cetățeni.

De asmenea, respectarea tuturor rigorilor în ceea ce privește statul de drept, asigurarea unei independențe reale a justiției în România.

Am încredere în toți partenerii care au fost alături de noi în obiectivul major de a pune punct guvernării PSD și sunt convns că vom găsi interes pentru servirea cetățeanului în toate discuțiile pe care le vom purta ulterior” a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Pentru ca noul Guvern să fie învestit e nevoie de cel puțin 233 de voturi, adică tot atâtea câte sunt necesare pentru dabarcarea unui Executiv.

Dacă noul Executiv nu primește votul de încredere, așadar nu primește numărul necesar de voturi, președintele mai face încă o nominalizare, care urmează aceeași procedură. Dacă și a doua varianta eșuează în a obține votul de încredere în Parlament, atunci președintele poate cere dizolvarea Parlamentului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-15

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis a luat decizia: Ludovic Orban, desemnat PREMIER
Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
15 Oct 2019

Guvern kamikaze "de sacrificiu" adica se baga la saramura Orban care nu prea mai are ce sa mai piarda...ha ha ha
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine