2019-10-18 04:25

Ludovic Orban: Tudorel Toader îi pregăteşte lui Liviu Dragnea o amnistie mascată, prin Ordonanţă de Urgenţă

 |  15:46
Ludovic Orban: Tudorel Toader îi pregăteşte lui Liviu Dragnea o amnistie mascată, prin Ordonanţă de Urgenţă

Ludovic Orban, preşedintele PNL, afirmă că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îi pregăteşte lui Liviu Dragnea ”o amnistie mascată, prin Ordonanţă de Urgenţă”.

”Declaraţia ministrului privind intenţia de a emite o Ordonanţă de Urgenţă referitoare la revizuirea unor condamnări definitive arată o dată în plus preocuparea exclusivă a actualului ministru al Justiţiei de a identifica tertipurile legale necesare pentru a servi interesele unor persoane certate cu legea”, susţine liderul PNL,potrivit News.ro.

Ludovic Orban menţionează că revizuirea a făcut obiectul modificărilor aduse Codului de Procedură Penală, aflate în momentul de faţă în analiza Curţii Constituţionale, la solicitarea PNL, iar intervenţia prin Ordonanţă de Urgenţă în această speţă neagă rolul constituţional al Parlamentului de unică autoritate legiuitoare.

”De asemenea, este o dinamitare a principiului securităţii raporturilor juridice în societate, având în vedere că toţi cei condamnaţi în ultimii 15-20 de ani vor avea ocazia să ceară anularea condamnărilor, cu riscul supraaglomerării şi blocării instanţelor de judecată”, subliniază Orban.

Preşedintele PNL mai precizează că este atributul instanţelor de judecată de a stabili, de la caz la caz, măsura în care probatoriul este sau nu valabil, respectiv de a înlătura acele probe considerate nelegale.

”În prezent această cale de contestare este posibilă şi a şi fost utilizată, atât în privinţa «protocoalelor», cât şi în privinţa «interceptărilor». Nu este rolul Guvernului de a judeca în locul judecătorilor în ce măsură probatoriul este legal sau ilegal, ci a instanţelor de judecată în fiecare caz în parte. În aceste condiţii, emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă de tipul celei invocate de ministrul Justiţiei reprezintă un abuz fără precedent, fiind o reglementare care nu beneficiază de filtrul necesar al Curţii Constituţionale. Somăm Guvernul să se abţină din a promova o astfel de Ordonanţă de Urgenţă, iar în caz contrar PNL se va adresa Avocatului Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională”, mai declară Ludovic Orban.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri seară că îi va propune premierul Viorica Dăncilă adoptarea de către Guvern a unui ordonanţe de urgenţă prin care să fie schimbate condiţiile de revizuire a sentinţelor definitive astfel încât cei care au fost condamnaţi pe baza protocoalelor încheiate de parchete cu serviciile secrete să poată ajunge din nou în fața unui judecător.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-02Parerea ta...

NEGRO
02 Aug 2018

Domnul Tudorel Toader a uitat ca inainte de a fi politruc a avut de a face si cu justitia Atat cat a putut. Poate ca a uitat ca o hotarare judecatoreasca nu se poate schimba politic, chiar daca dumnealui a cazut in sus si nu-si mai revine... Dar, oricum, aberatiile se tin lant de aceasta guvernare. Iar cu nebunestile legi ale justitiei s-au facut de rasul Planetei. Domule Tudorele, va mai fi si dupa nepriceputa dumitale domnie Tara si justitie. Iar dumitale o sa incasezi ceea ce meriti. Cu varf si indesat... De, fiecare la randul lui...
ANONIM
02 Aug 2018

Daca o hotarare judecatoreasca se da cu prezenta si presiunea Kodrutzei plagiatoarea mincinoasa atunci ea trebuie anulata fara nicio alta discutie Toate hotararile judecatoresti date abuziv la comanda statului paralel a statului mafiot din care facea parte plagiatoarea cea mincinoasa si Iohannusul trebue anulate de la sine pentru ca este vorba de oameni nevinovati inchisi abuziv de niste porci neo nazisti
ANONIM
02 Aug 2018

In locul oamenilor acelora nevinovati trebue inchis JOHANNUSUL kodrutza chiorul basescu si acolitii slugile lor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray