2020-08-12 02:02

M10, despre desemnarea lui Oprea la conducerea interimară a Guvernului: O înţelegere ocultă între Ponta şi Iohannis

 |  09:26
M10, despre desemnarea lui Oprea la conducerea interimară a Guvernului: O înţelegere ocultă între Ponta şi Iohannis

M10, partidul Monicăi Macovei, a precizat, că desemnarea vicepremierului Gabriel Oprea la conducerea interimară a Guvernului de către preşedintele Klaus Iohannis presupune o înţelegere ocultă între Victor Ponta şi şeful statului, ceea ce ar fi extrem de grav.

Partidul aminteşte că textul Constituţiei permite preşedintelui să desemneze orice membru al Guvernului ca prim-ministru interimar.

"Operaţia de genunchi a lui Ponta este o urgenţă juridică, mai degrabă decât una medicală. Atragem atenţia că autosuspendarea lui Ponta din funcţia de prim-ministru este o stratagemă laşă şi vicleană, prin care încearcă să supravieţuiască politic. Victor Ponta, fugar în Turcia şi anchetat penal, nu mai are căderea să propună nimic, cu atât mai puţin înlocuitorul lui la şefia Guvernului. Conform Constituţiei României, art. 107, alin. 3, „dacă primul-ministru [...] este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar...”. Prin urmare, Preşedintele îl poate desemna ca premier interimar pe oricare membru al Guvernului. Dacă Iohannis îl desemnează pe Oprea, cum îi cere Ponta, înseamnă că au o înţelegere ocultă, ceea ce ar fi extrem de grav", a precizat conducerea M10 într-un comunicat de presă.

Formaţiunea politică şi-a exprimat speranţa că preşedintele Klaus Iohannis nu are un "blat" cu Victor Ponta şi Gabriel Oprea, prin care să favorizeze fuga lui Victor Ponta de justiţie şi diverse stratageme de supravieţuire politică şi de menţinere la putere a unui grup de interese legat prin cumetrii vizibile sau subterane.

Traian Băsescu a afirmat, la rândul său, că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au un aranjament stabilit încă dinaintea plecării lui Ponta în Turcia, prin care şeful Guvernului îşi ia "un moment de respiro", un colac de salvare pentru a nu demisiona după acuzaţiile DNA. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-22Parerea ta...

ISTORIC
23 Iun 2015

Bretonato de gradinita , cum ramine cu referendumul din 2012 a lui Chiombete si lovitura de stat ? Cine a dat lovitura de stat ? Te stringe de git Liviu , este un martir .
ISTORIC
23 Iun 2015

Cocoano cu ramine cu erata falsificata ? Vorbeste la Fasciile Europene , pe cine tragi la raspundere ? Zi cotoroanto la televizor , sa te auda poporul pacalit la numaratoare . La fel ca in 6 martie 1945 , fact de Rusi . Acum de cine a fost facut ? Capitalisti corecti , Matrozu si cu tine ?
ISTORIA SE REPETA
23 Iun 2015

Foarte bine si-a luat tara inapoi , cei din 13 iunie 1990 de la Universitate , monstri au invins . Adica ne intoarcem cu 25 ani inapoi . Omul din dreapta si umbra a lui Miron Cosma , sint la conducere . Sa ii faca statuie lui Chitac si oameni lui .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz