2019-07-18 14:11

MAE contraatacă la AVERTISMENTUL ambasadelor UE la adresa României

 |  14:30
MAE contraatacă la AVERTISMENTUL ambasadelor UE la adresa României

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reacţionat, vineri, la avertismentul dur transmis României cu o zi înainte de ambasadele a şapte state europene cu privire la modificarea legilor justiţiei.

Oficialii MAE susţin că autorităţile române sunt deschise pentru un dialog real şi concret cu partenerii europeni şi că vor continua consultările şi cu Comisia Europeană. MAE adaugă că "orice analiză a acestor evoluţii trebuie să ţină cont şi de un dialog cu reprezentanţii din Parlament privind substanţa concretă a modificărilor legislative propuse".

"Am luat notă de poziţia exprimată de cei 7 parteneri şi aliaţi ai României cu privire la evoluţiile din domeniul justiţiei. Reasigurând asupra ataşamentului nostru ferm pentru valorile Uniunii Europene, ne exprimăm deschiderea pentru un dialog real şi concret cu partenerii noştri europeni, acum când avem textele legilor adoptate de Parlament. De asemenea, vom continua consultările şi cu Comisia Europeană. Considerăm că orice analiză a acestor evoluţii trebuie să ţină cont şi de un dialog cu reprezentanţii din Parlament privind substanţa concretă a modificărilor legislative propuse. Menţionăm că nicio iniţiativă cu impact asupra cetăţenilor nu este adoptată în lipsa unor dezbateri parlamentare, consultări şi comunicări publice organizate de instituţiile abilitate şi de Parlament. Reiterăm că întărirea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei fac parte din priorităţile asumate de Guvern", se arată într-un comunicat remis vineri de Ministerul Afacerilor Externe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-22

In legatura cu acest articol...

Tăriceanu răspunde CRITICILOR europene: ”Să se informeze mai bine”

Florin Iordache, RĂSPUNS după avertismentul ambasadelor UE

Șapte ambasade UE, AVERTISMENT dur pentru România. Motivul: Legile Justiției
Parerea ta...

HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
22 Dec 2017

singura ambasada cu care se inteleg bine mafiotii lui Drac-nea este cea a Baziliei,Columbiei,Panama,Dubai unde spala miliardele de euro furati dinRomania
MAI CUCUVEA
22 Dec 2017

Du te naibii la ospiciu ,schizofrenic ce esti!
LEVST.
22 Dec 2017

daca seful lor este mumia de meleskanon, la ce te poti astepta decat la gargara cu "cooperare", etc, insa nu zice nimic de comisia speciala, cea de la Venetia, un alt semn ca ticalosii din posturile inalte sunt uniti " in cuget si simtiri"...exact ca pe vremea lui ceausescu, care-in mare, dar nu singur si total- ne-a adus si redus la o tara de mana a saptea...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray