2020-05-25 09:04

MAE, anunţ despre faptul că lui Kelemen Hunor i s-a refuzat accesul în Ucraina

 |  07:53
MAE, anunţ despre faptul că lui Kelemen Hunor i s-a refuzat accesul în Ucraina

MAE anunţă că a luat notă de faptul că lui Kelemen Hunor i s-a refuzat accesul în Ucraina, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu având o discuţie cu liderul UDMR, şi că a solicitat Ambasadei Ucrainei informaţii cu privire la motivele deciziei.

"Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de faptul că autorităţile ucrainene nu i-au permis domnului deputat Kelemen Hunor să treacă frontiera ungaro-ucraineană la data de 6 aprilie 2019. De altfel, acest incident a fost relatat de domnul deputat Hunor într-o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe. MAE a solicitat Ambasadei Ucrainei să informeze cu privire la motivele deciziei", anunţă instituţia.

De asemenea, MAE precizează că decizia administrativă privind interzicerea accesului cetăţenilor străini pe teritoriul Ucrainei aparţine exclusiv autorităţilor ucrainene, misiunile diplomatice şi oficiile consulare acreditate în Ucraina neavând un rol în cadrul acestei proceduri.

Asemenea decizii pot fi atacate pe cale judecătorească în faţa instanţelor din Ucraina doar de către persoana în cauză, adaugă MAE.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că sâmbătă i-a fost refuzat accesul în Ucraina, fără nicio explicaţie clară şi că l-a informat ministrul român de Externe despre această situaţie, urmând să solicite explicaţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, a precizat că preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017 şi că de atunci acesta a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat. Kelemen l-a contrazis, însă, pe ambasador.

Ungaria a aprevciat ca inacceptabilă aplicarea interdicţiei de a intra pe teritoriul Ucrainei în czul preşedintelui UDMR, motiv pentru care ambasadorul Ucrainei la Budapesta a fost convocat luni la Ministerul ungar de Externe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-09Parerea ta...

ANONIM
10 Apr 2019

Cu aia nu te joci . Te trage de ciocul de tap
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine