2020-01-24 13:02

MAE, de Ziua Drapelului Naţional: Simbolul suprem al unității și identității românești

 |  12:41
MAE, de Ziua Drapelului Naţional: Simbolul suprem al unității și identității românești

Ministerul de Externe (MAE) a precizat duminică, cu ocazia Zilei Drapelului Național, că acesta este simbolul suprem al unității și identității românești.

"Cu un bogat istoric, până la forma, culorile și semnificațiile actuale, tricolorul a apărut în timpul Revoluției de la 1848 și a însoțit apoi, permanent, lupta românilor pentru atingerea idealului statului național unitar, al României moderne. În contextul împlinirii, în acest an, a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Drapelul Național dobândește o și mai accentuată valoare simbolică, de omagiere a sacrificiului eroilor români, fiind arborat la toate evenimentele organizate de misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale ale României, pentru marcarea acestui Centenar", se arată în comunicatul MAE. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-26

In legatura cu acest articol...

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Drapelului Naţional

26 iunie, Ziua Drapelului Naţional. Autorităţile organizează o serie de evenimente educative
Parerea ta...

REVOLUTIA=LEGALA?
27 Iun 2016

legea a fost anulata. il vezi drept carpa de sters pe podele, destramat, decolorat, injumatatit. uneori, chiar flancand intrari de institutii publice. uneori, parchete... legile sunt facute de borfasi. chiar, revolutiile sunt legale?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine