2020-02-23 10:39

MAE: Declarațiile oficialilor ungari la adresa Românei nu sunt în spiritul valorilor europene

 |  13:35
MAE: Declarațiile oficialilor ungari la adresa Românei nu sunt în spiritul valorilor europene

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Ionuț Vâlcu, a declarat, miercuri, că declarațiile pe care unii oficiali ungari le-au făcut recent la adresa Românei nu sunt în spiritul valorilor europene pe care ţara noastră le apără.

"Un astfel de mesaj, astfel de declarații nu sunt (...) în spiritul valorilor europene pe care România le apără. Am transmis foarte clar pe canalele diplomatice părții maghiare, inclusiv prin intermediul ambasadorului Ungariei la București, dar și ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, i-a transmis omologului său ungar, în marja reuniunii ministeriale a NATO care are loc zilele acestea la Bruxelles, acest lucru", a afirmat Ionuţ Vâlcu, într-o conferință de presă la MAE, transmite Agerpres.

Reprezentantul MAE a susţinut că lucrurile trebuie privite "către secolul XXI și în spiritul valorilor secolului XXI".

"Ați putut vedea cu toții ieri ministrul de externe ungar a avut niște declarații pe care le-a acordat mass-media din România prin care specifica faptul că România e un partener strategic al Ungariei. Ei bine, sperăm ca declarațiile respective să se concretizeze și să se reflecte și prin fapte. (...) E foarte ușor să escaladezi o temă, însă e mai greu să construiești", a completat oficialul MAE.

Ionuţ Vâlcu a ţinut să precizeze că România rămâne în continuare angajată să construiască parteneriatul strategic pe care îl are cu Ungaria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine