2020-08-10 03:09

Mai mulţi revoluţionari au ameninţat că se aruncă de la balconul Parlamentului

 |  12:00
Mai mulţi revoluţionari au ameninţat că se aruncă de la balconul Parlamentului

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată comemorării a 25 de ani de la Revoluţie a fost întreruptă, de un grup de revoluţionari care au ameninţat că se aruncă de la balconul Camerei. Aceştia au fost nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi să stea în sala principală de plen.

Grupul revoluţionarilor, invitaţi din partea grupului parlamentar al PNL, cuprinde aproximativ 14 persoane şi este condus de fostul revoluţionar Dumitru Dincă. Revoluţionarii au început să strige de la balcoanele sălii de plen imediat după discursul lui Petre Roman: ”Vă bateţi joc””, ”Să vă fie ruşine!”,  ”V-aţi îmbogăţit!” şi ”Aţi furat ţara!”.

În acel moment, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Marian Neacşu a solicitat aparatul tehnic să se facă ordine şi l-a invitat pe Petre Roman să-i liniştească, având în vedere că erau invitaţi ai săi.

Petre Roman a cerut scuze parlamentarilor pentru “ieşirile camarazilor săi”.

“Opriţi-vă, vă rog! Am obligaţia să ofer scuzele mele pentru aceste ieşiri ale camarazilor mei: domnul Dincă şi domnul Zaina. Domnul Zaina a fost arestat, bătut la Jilava şi este în scaun cu rotile. Dar resentimentele nu-şi au locul aici. Acceptaţi scuzele mele. Nu am ezitat să spun ce lucruri rele ne înconjoară. Am pledat pentru reguli şi disciplină. Aici parlamentarii vorbesc, vă cer scuze că nu aţi putut vorbi”, a afirmat Petre Roman.

Revoluţionarii au fost scoşi din balcon. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-17Parerea ta...

CEEA CE S-A INTAMPLAT
22 Dec 2014

in '89, unii dintre noi (pana ne-am prins cum sta treaba cu 'revolutia') chiar am crezut ca ne-a apartinut! Cand colo...ea a fost pusa la cale de Gorbaciov impreuna cu americanii, plus alte structuri de pe langa noi, ca sa dea de pamant cu comunismul vechi, instaurand altul - in haina noua! Nimic nou sub soare ci, doar o alta Marie cu alta palarie! A fost un un fel de REVOLUTIE SIMBOLICA determinand o DEMOCRATICE SIMBOLICA, apoi o SCHIMBARE SIMBOLICA, culminand INSA, cu O AMAGIRE REALA (Marin Neacsu) "Acestea sunt numai câteva din lucrurile care mă determină să spun că şi această schimbare, ca şi cea din 89 este tot simbolică şi nu înţeleg câte acte simbolice mai trebuie să suporte românul ca să înţeleagă că numai cu imagini şi gesturi simbolice nu se poate schimba nimic, aşa cum nu poţi potoli foamea unui copil doar arătându-i fotografia unei fripturi sau dându-i să privească prin vitrină un pui la rotisor. Un copil nu va fi niciodată nici potolit, nici păcălit în felul acesta. Dar iată că românul, acest copil veşnic al Europei, un copil, culmea, mai bătrân ca vârstă decât toată Europa, dar încă cu minte de copil de ţâţă, continuă să sugă la tetină de 25 de ani deşi vede şi simte că e doar un cauciuc de care trage inutil. Inutil şi simbolic."
"O REVOLUţIE SIMBOLICă
22 Dec 2014

Pe data de 21 Decembrie 1989 Români schimba conducerea ţării. Mă rog, e impropriu spus România, sau incomplet mai bine spus, pentru că Ceauşescu a fost schimbat la iniţiativa, cu organizarea, sprijinul şi sub directa coordonare a câtorva servicii secrete străine, din Est-Vest-Sud-Nord, de peste tot. Numai Marea Neagră nu şi-a băgat coada, dar acum deja nu mai sunt sigur. Atunci românii se bucurau crezând că le va fi mai bine, că au terminat cu Ceauşescu, deci cu necazurile. Iniţial conducerea nou instalată printr-o lovitură de stat ajutată de credulitatea cetăţenilor şi cu sângele şi sacrificiul lor, dar pentru propăşirea celor din eşalonul 2 al partidului şi securităţii, a declarat că vrea să schimbe orientarea sistemului, apoi datorită presiunii externe dar şi interne, a început să se orienteze şi să declare că vor să schimbe sistemul cu totul. Până la urmă de schimbat s-a schimbat doar denumirea partidului apoi a partidelor şi direcţionarea banilor şi bunurilor statului."
AS VREA SA STIU
22 Dec 2014

asa, din simpla curiozitate fiindca tot a redat DIGI 24 filme de-atunci: ce s-a intamplat cu nenorocitul ala de prezentator TV care ne tot chema in fata televiziunii ca sa-i aparam....de armata care statea buluc in fata sediului, iar noi - facand flanc de aparare in jurul lor, ca nu care-cumva sa pateasca ceva! Intre timp suierau gloante adevarate pe langa noi, altele doar se auzeau (simulatoarele-si faceau treaba), etc...atunci mi-am dat seama de marea TEAPA - aveau nevoie de multa lume prin-prejur, de unii secerati de gloane trase strategic din cine stie ce unghi sau de la ce fereastra, ca sa justifice asa-zisa revolutie.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz