2020-07-03 14:57

Manifestaţie înăbuşită în forţă la Moscova

 |  18:27
Manifestaţie înăbuşită în forţă la Moscova

O nouămanifestaţie a opoziţiei a fost dispersată la Moscova de un importantdispozitiv al trupelor speciale de poliţie, care au arestat în forţă aproximativ30 de persoane, între care principalii organizatori, relatează AFP.

Protestatariiabia au avut timp să se adune, cu scopul de a denunţa politica autorităţilorruse şi pe cea a Primăriei din Moscova. La locul manifestaţiei au fost trimiseaproximativ 15 maşini cu câteva sute de agenţi OMON (forţe antirevoltă),susţinuţi de forţe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi aproximativzece camioane militare. Manifestaţia, prevăzută pe una dintre artereleprincipale ale oraşului, nu a obţinut autorizaţie, o situaţie frecventă înRusia.

Unul dintreorganizatori, liderul Frontului de Stânga, Serghei Udalţov, a fost arestatimediat ce a sosit, potrivit agenţiilor ruse, dar şi Konstantin Kosiaghin,reprezentantul mişcării Strategia 31, care militează pentru respectareaarticolului 31 al Constituţiei ruse privind libertatea de a manifesta. Acţiuneaa fost rapid înăbuşită, dar protestatarii au reuşit să scandeze "Rusia fărăPutin!" şi “ Ruşine, ruşine!”. O acţiune asemănătoare a avut loc şi laSankt Petersburg.

Manifestaţiileopoziţiei în favoarea libertăţii de reuniune sunt în mod frecvent disperate deforţele de ordine şi contrazic spusele preşedintelui rus Dimitri Medevedev. Dealtfel, premierul rus, Vladimir Putin, nu s-a sfiit să avertizeze că reuniunilede acest tip vor fi dispersate cu lovituri de baston în cap. Cu toate acestea, opoziţiacontinuă să iasă în stradă, manifestaţiile de pe data de 31 a fiecărei lunidevenind deja o tradiţie.

Primarul Moscovei, în dizgraţie

PrimarulMoscovei, Iuri Lujkov, şi soţia sa, Elena Baturina, sunt acuzaţi de corupţie lascară mare. Televiziunile de stat au difuzat un material de 30 de minute carearată că Baturina, în topul 3 al celor mai bogate femei din lume,s-afolosit de poziţia soţului ei pentru a-şi face uriaşa avere, estimată de Forbesla 2,9 miliarde de dolari. De asemenea,primarul este acuzat că se afla învacanţă când Moscova era sufocată de fumul provocat de incendiile de vegetaţievara aceasta. Soţia primarului Moscovei va da în judecată posturile de televiziunede stat. Publicarea subiectului are în substrat relaţiile înrăutăţite dintreLujkov, în post din 1992, şi preşedintele Dmitri Medvedev din cauza unuiarticol scris de primar, în care acestaa criticat tandemul Medvedev-Putin,dar şi jocul pentru prezidenţialele din 2012. Experţii susţin că Medvedev vrea demitereaprimarului, în timp ce Putin, nu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz