2020-04-05 16:46

Marcel Ciolacu iese la ATAC: ”PNL e incapabil să guverneze. Pură TICĂLOȘIE!”

 |  19:00
Marcel Ciolacu iese la ATAC: ”PNL e incapabil să guverneze. Pură TICĂLOȘIE!”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu îi acuză pe liberali de "ticăloșie" pentru că au votat o lege în Parlament pe care apoi, tot ei, au contestat-o la Curtea Constituțională. Ciolacu susține că liberalii au sesizat CCR pe ascuns deși „s-au jurat că nu taie salarii". Liderul PSD face referire la proiectul de lege care prevede majorarea cu 20% a salariilor pentru mai multe categorii de funcționari publici.

„S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac! PNL este incapabil să guverneze și contestă la CCR chiar și proiectul votat - tot de ei! - cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile. Pe 1 ianuarie, câteva mii de români așteptau să li se facă dreptate și să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toți liberalii, inclusiv șapte actuali miniștri, l-au votat în decembrie 2019 (personalul din cadrul ANSVSA, Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei Române etc). De Revelion, PNL și-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni și a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloșie! De aici și insistența cu anticipatele: să nu mărească nici pensiile de la 1 septembrie!”, scrie Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Pe 4 decembrie, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, creșterea cu 20% a salariilor de bază pentru angajații Bibliotecii Naționale, Bibliotecii Academiei Române și a sporurilor pentru personalul ANSVSA.

Deputații PNL au votat pe 4 decembrie, în unanimitate, proiectul de lege propus și inițiat de PSD. În schimb, pe 31 decembrie, Guvernul a contestat proiectul de lege argumentând că inițiativa încalcă prevederile Constituției, respectiv articolul 138 alineatul (5) și articolul 111 alineatul 1, mai exact, nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare.

Curtea Constituțională urmează să dezbată pe 5 februarie, sesizarea Executivului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-07Parerea ta...

VORBE
08 Ian 2020

Dl Marcel Ciolacu comentările tale nu mai au nici efect . Borfașul de Dragnea este la pușcărie! Dancila este ascunsa printre rândurile partidului PSD iar TU ești in fata mass mediei ca BOUL sa nu spun altceva după atâția ani de guvernare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine