2020-03-28 11:33

Marcel Ciolacu ÎL PUNE LA PUNCT pe Orban: ”Cum îți permiți să comentezi o decizie a CCR? Cine se crede Ludovic?”

 |  22:27
Marcel Ciolacu ÎL PUNE LA PUNCT pe Orban: ”Cum îți permiți să comentezi o decizie a CCR? Cine se crede Ludovic?”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că decizia CCR privind legea care abrogă OUG 51 nu trebuie discutată, iar Guvernul trebuia să îşi retragă asumarea. „Cum îţi permiţi să comentezi o decizie a CCR? (...) Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea? Inventează Orban democraţia?“, spune el.

"Cum îţi permiţi să comentezi o decizie a CCR? Despre ce stat de drept vorbim? Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea? Inventează Orban democraţia?", s-a întrebat Marcel Ciolacu miercuri seară, la Antena 3.

El a spus că premierul Orban nu mai este "coerent" şi "i s-a urcat la cap", făcând referire la afirmaţii privind "dispariţia" PSD: "Cum poţi în România în 2020 să îţi doreşti să dispară opoziţia?". "CCR a decis azi că e neconstituţional ce ai făcut tu. E o decizie a CCR care nu se discută, trebuia să îşi retragă asumarea", a afirmat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale care a admis sesizarea PSD pe legea care abrogă OUG 51. ”Decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol siguranţa copiilor până la calendele greceşti”, a afirmat Orban. ”Prin această decizie, CCR nu este de acord cu ceea ce a vrut Guvernul - copiii să se poată duce la şcoală cu naveta subvenţionată. Asta a decizia Curţii de azi. Decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol iguranţa copiilor până la calendele greceşti”, a spus, miercuri, Ludovic Orban.

Când i s-a atras atenţia că CCR nu s-a pronunţat pe fondul legii, ci pe faptul că a fost adoptată prin angajarea răspunderii, deşi există un proiect de lege cu acelaşi subiect în Parlament, Orban a spus: ”Ce aţi fi vrut? OUG 51 era constituţională? (...) Nu sunt de acord cu decizia Curţii. O să căutăm soluţii să rezolvăm lucrurile”.

Orban a precizat că aşteaptă motivarea Curţii pentru a decide cum vor fi rezolvate lucrurile. ”Din punctul meu de vedere, orice angajare poate fi declarată constituţională, dacă nu este posibil altă variantă de a legifera”, a mai spus Orban, care a respins ideea că şi legea pe care şi-a asumat miercuri răspunderea ar putea fi declarată neconstituţională. Orban a explicat că PNL a depus proiect de lege din 2017 care nu a fost luat în dezbaterea Camerei decizionale şi nu a fost supus la vot, proiectul fiind ”parcat la Comisia de cod electoral”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-29

In legatura cu acest articol...

Premierul Orban e CONVINS: ”Moțiunea de cenzură nu va trece”

Ludovic Orban a RĂBUFNIT după decizia CCR: ”Așa curte, așa decizii!”

Fostul ministru, Ilan Laufer, implicat într-un grav ACCIDENT pe Autostrada Soarelui
Parerea ta...

ROMA
30 Ian 2020

Iohannis sa promulge legea .ccr nu mai exista.va fi razboi in romania.cei care sustin pensiile speciale sa le plateasca din buzunar.judecstori procurori slugi ale infractorilor au distrus tara.
UN CETATEAN
30 Ian 2020

Ciolacu se crede tare si mare. Dar si CCR a fost mereu de partea PSD. Iar in constitutie scrie ca toti sunt egali in fata legii. Pensiile de serviciu sa fie decente la doar 3000-4000 lei la care se va adauga si pensia de varsta. Cele speciale anulate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine