2020-07-10 02:31

Marcel Ciolacu promite SPECTACOL la audierea miniștrilor Guvernului Orban II: ”La câte TÂMPENII au făcut...”

 |  18:26
Marcel Ciolacu promite SPECTACOL la audierea miniștrilor Guvernului Orban II: ”La câte TÂMPENII au făcut...”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat ultimele decizii luate de partid în cadrul ședinței Cex, deși nu a fost stabilită strategia concretă pentru învestirea guvernului Orban II. Marcel Ciolacu a acuzat PNL că a făcut copy-paste din programul de guvernare al formațiunii pe care o conduce.

”Am avut o şedinţă prelungită cu colegii din teritoriu, ne-am făcut strategia pentru această mascaradă cu propunerea prim-ministrului desemnat, prim-ministrul demis, nici noi nu ştim bine cum să ne adresăm domnului Orban în acest moment. Am stabilit depunerea sesizării de către preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului pe conflictul juridic de natură constituţională. Vom aştepta răspunsul Curţii, chiar dacă nu stopează demersul. Nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenţii. Măcar suntem datori românilor ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor. Am răsfoit și noi programul de guvernare al guvernului pe care nu-l va vota nimeni. Ne așteptam la anumite remedieri la programul de guvernare 1, au venit cu copy-paste din programul PSD. Miercuri, pe data de 19 (februarie - n.r.), vom avea un Comitet executiv (al PSD - n.r.) şi vom stabili strategia din ziua votului. Mâine (marţi - n.r.) va fi convocat Biroul permanent reunit şi se va face programul de audieri şi programul votului. Vom respecta litera legii, a Constituţiei şi Regulamentul plenurilor reunite cu privire la desemnarea primului ministru. Chiar dacă este o mascaradă, noi ne menţinem consecvenţi şi vom respecta legea", a declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, social-democratul susține în continuare că PSD este pregătit pentru orice tip de alegeri, dar și că PNL nu va mări pensiile,  salariile proferilor și alocațiile de la 1 septembrie, așa cum a promis.

"Cei mai mulți din membrii Comitetului Executiv au spus că suntem pregătiți pentri orice fel de alegeri. Eu am condus ședința și știu ce s-a vorbit. Nu trebuie PSD să se teamă de votul românilor.Este o mascaradă să faci alegeri anticipate față de alegerile la termen. Este același guvern demis, pe care nici o forță politică nu-l va vota.Se dorește ca la 1 septembrie să nu se pună în aplicare legile votate în Parlament: mărirea pensiilor, salariile profesorilor și alocațiile. Nu voi merge la consultări cu domnul Orban, ce să discute cu mine?", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

De altfel, liderul interimar al PSD presimte că o să fie spectacol, în comisii, la audierile miniștrilor ale Guvernului Orban 2.  Liderul PSD a precizat că partidul său are, în continuare, o majoritate parlamentară alături de Pro România și Forța Națională. Ciolacu a recunoscut că PSD are în strategia sa și un eventual boicot la ședința de învestire a guvernului liber, prin refuzul de a se prezenta la vot.

”Am înțeles că-s tot miniștrii ăia. Dar, la câte tâmpenii au făcut, o să fie și mai distractiv la audieri. PSD nu va vota cu domnul Orban. Este un scenariu să nu asigurăm cvorum, majoritate există în continuare, nu știu la ce ne-ar fi folosit. Dacă am fi trăit într-o Românie normală, ar fi contat. Doresc să trăim într-o Românie normală.”,  a adăugat Marcel Ciolacu.

Social-democratul neagă în continuare informația potrivit căreia există o înțelegere cu Ludovic Orban pentru alegerile anticipate. 

"Cum să am o înțelegere cu Orban? Ce să vorbesc cu domnul Orban?". a afirmat Maricel Ciolacu râzând.

Mai mult, acesta a venit și cu o recomandare pentru Guvern, anume: să nu stabilească data alegerilor locale în aceeași zi cu Bacalaureatul.

"O singură recomandare pentru Guvern înainte să dea hotărârea cu data alegerilor, să aibă grijă să nu le pună în aceeași zi cu Bacalaureatul, cred că suficient am răscolit vieți", a punctat Marcel Ciolacu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz