2020-07-07 02:49

Marcel Ciolacu sustine că Guvernul a generat un conflict constituțional: E un pic de neseriozitate, mai ales la acest nivel

 |  18:27
Marcel Ciolacu sustine că Guvernul a generat un conflict constituțional: E un pic de neseriozitate, mai ales la acest nivel

In urma afirmației premierului Ludovic Orban conform căreia o contestație la CCR "nu e o acțiune social-democrată, ci lovește din plin familiile cu venituri mai scăzute", presedintele interimar Marcel Ciolacu susține că partidul său nu atacă fondul, ci forma proiectelor.

„Nu vorbim despre ce este social democrat sau liberal, vorbim de respectarea legii, indiferent de ce temă e în discuție, noi vorbim de respectarea legii. Am anunțat că nu vom ataca pe fond, ci pe formă. În Camera Deputaților aceste două proiecte sunt în forma finală, săptămâna aceasta vor intra la votul final. Nu stopăm nimic, dar nu putem închide ochii când se încalcă legea și devine un conflict neconstituțiomal”, a spus Marcel Ciolacu, la Digi 24.

„Există hotărâri ale CCR care interzic acest lucru (angajarea răspunderii Guvernului pe legi aflate în dezbaterea Parlamentului, n.r.). Este şi normal, într-un stat democratic Guvernul este executiv, iar Parlamentul este cel care legiferează.Amândouă legile sunt la raport în comisii, au mai fost două pe justiție, acolo e altă discuție. Dar cea cu transportul va ajunge la votul final de miercuri”, a completat el.

Liderul interimar al PSD a mai spus că „în comisie, cei de la PNL au solicitat amânarea raportului, ca să aibă timp să vină cu răspunderea. E un pic de neseriozitate, mai ales la acest nivel”.

În ceea ce privește modificările anunțate de PNL pe justiție, Ciolacu a spus că „nu mă deranjează pe fond, ci pe formă”.

„PSD a fost acuzat că a făcut modificări noaptea cu hoții, iar românii au spus la referendum: nu mai se fac modificări prin OUG la justiție. Este un vot pe care vrem să-l respectăm. Eu mi-l asum, partidul trebuie să și-l asume. Nu se discută votul cetățenilor”, a mai spus Ciolacu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz