2019-10-16 20:23

Marea Britanie acuză ţările G20 de incapacitatea de a contribui la fondul de dezastre

 |  13:11
Marea Britanie acuză ţările G20 de incapacitatea de a contribui la fondul de dezastre

Secretarulinternaţional pentru dezvoltare, Andrew Mitchell, este hotărât să tragă un semnal de alarmă, cu ocritică nimicitoare la adresa celor mai dezvoltate ţări economice care artrebui să contribuie la fondul de la dezastre internaţionale.

Într-un an încare 263 milioane de oameni au fost afectaţi de dezastre naturale - 110milioane mai mult decât în 2004, lipsa de sprijin din partea G20 ţări riscă săsubmineze capacitatea lumii de a răspunde la şocurile viitoare, potrivit luiMitchell.

Critica luivine pe fondul dovezilor că, în ciuda cutremurului din Haiti şi inundaţiilorPakistan din acest an, multe guverne au tăiat din fondurile de urgenţă, încondiţiile în care fondul de ONU de dezastre se confruntă deja un deficit de100 milioane dolari.

Ea vine, deasemenea, ca un semnal de alară ca urmare a estimărilor experţilor care indicăo probabilitate tot mai mare de inundaţii, foamete şi alte dezastre naturalelegate de schimbările climatice ar putea afecta 375 milioane de oameni înfiecare an până în 2015.

MareaBritanie, este cel mai mare contributor, după ce a dat de aproape şase ori lafel de mult ca Germania, de două ori mai mult ca Spania şi de 14 ori la fel demult ca Statele Unite.

Refugiaţiisunt unul dintre grupurile cele mai vulnerabile afectate de conflicte saucatastrofe naturale. La sfârşitul anului 2009 existau 43 de milioane depersoane strămutate în întreaga lume ca urmare a unui singur conflict .


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray