2020-08-13 06:03

Marian Preda a demisionat din motive personale de la conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară

 |  10:55
Marian Preda a demisionat din motive personale de la conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară

Marian Preda a anunţat marţi, că demisionează „din motive personale” din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară. Sociologul s-a arătat convins de faptul că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România.

„Începând cu data de 10.06.2014, demisionez, din motive personale, din funcția de Președinte al Fundației Mișcarea Populară. Mă retrag din fruntea Fundației cu satisfacția că în cele paisprezece luni în care am condus-o, alături de membrii fondatori, de echipa tehnică, de coordonatorii județeni, de voluntari, de cei peste nouă mii de membri și cu sprijinul celui care a generat proiectul, dl. Președinte Traian Băsescu, am făcut din Fundația Mișcarea Populară o instituție cunoscută și respectată, un vector important al promovării valorilor, principiilor și soluțiilor de centru-dreapta în spatiul public din România. Le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat, pentru contribuția comună la acest proiect (...)” a precizat Marian Preda, într-o declaraţie de presă.

Preşedintele demisionar al Fundaţiei Mişcarea Populară a afirmat că va continua să contribuie la modernizarea şi democratizarea societăţii româneşti.

„Personal, așa cum am făcut înainte de a intra în acest proiect și pe parcursul lui, voi continua să promovez în societatea civilă principiile, valorile și soluțiile de centru-dreapta, meritul, munca, libertatea, adevărul, echitatea, interesul national, valorile euro-atlantice. Universitatea din București, în care lucrez de douăzeci de ani, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială pe care o conduc, sunt cel mai potrivit și sigur loc pentru a o face; prin cărțile și articolele pe care le amânasem o vreme, prin studenții, masteranzii și doctoranzii mei, prin proiectele și rapoartele de cercetare care să fundamenteze politici publice, voi continua să contribui la modernizarea și democratizarea societății românești”, a susţinut Marian Preda.

Sociologul s-a arătat convins de faptul că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, deoarece aceasta trebuie să vină din exterior.

„Prin activitatea din ultimul an am fost în preajma mediului politic, l-am privit cu ochi de sociolog de aproape dar fără să deschid ușa și să fac pasul în partea ”cealaltă”, peste gardul politicii. Plec din fruntea Fundației cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, că ea va trebui să vină din exterior. Nu mă retrag, însă, într-un turn de fildeș, revin în turnul de veghe al mediului academic, al societății civile. Sunt convins că de acolo va veni, până la urmă, schimbarea în bine a României”, a precizat Marian Preda. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-10Parerea ta...

GIANINA LYNDYK
10 Iun 2014

UN GUNOI, UN KAKATT DE CEA MAI ABJECTĂ FACTURĂ, PURTĂTOR DE CLISTIR AL TANDEMULUI DE GOLANI BĂSESCU-HUDREA. DUCĂ-SE...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz