2020-02-17 12:19

Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie

 |  11:33
Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, va fi cercetat în continuare în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casație și Justiție.

Judecătorii i-au respins lui Marian Vanghelie o contestație, după ce pe 5 iunie instanța a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele lui.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

"În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", a preiczat DNA.

Potrivit procurorilor, „comisionul" respectiv a fost plătit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor.

"Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)", a completat DNA. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-19Parerea ta...

IULIA TABACU
19 Iun 2015

Marian nu te grabi ca trebuie sa l astepti pe Ponta ca sa l ungi pe genunghele operat si pe sova ca sa fiti ca la oferta mai multi decit unul ca va plictisiti ca de furat a ti furat in haita si n celula ar fi bine sa fi ti tot in haita sa depanati amintiri din timpurile voastre bune in care a ti furat tot ce v a iesit in cale asteapta i ca sosesc ca sa intregiti haita
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine