2020-08-10 02:39

Marko Bela, mesaj TRANȘANT despre referendum: ”O DETURNARE și o expresie a URII”

 |  17:16
Marko Bela, mesaj TRANȘANT despre referendum: ”O DETURNARE și o expresie a URII”

Fostul lider UDMR, Markó Béla, a publicat un text pe Transindex.ro, intitulat ”De data asta nu ne întâlnim”, în care argumentează că nu va merge la vot la referendumul din 6-7 octombrie de redefinire a familiei pentru că acesta reprezintă o deturnare și o expresie a urii, nefiind un act de creștinism. Mai mult, acesta avertizează că după acest referendum ar putea urma și altele care să interzică avortul, apoi altele cu privire la religia de stat, pedeapsa cu moartea sau despre romi sau utilizarea steagului.

"M-am gândit să scriu de ce nu aș vota, din 1990 pentru prima dată. Pentru că nu vreau ca acest referendum să fie validat. Pentru că dacă putem schimba Constituția, ziua următoare nu se schimbă nimic. Pentru că totul se schimbă. Pentru că va exista o altă inițiativă.  Mai întâi poate despre avort. Apoi religia de stat. Apoi pedeapsa cu moartea. Despre romi. Despre utilizarea steagului. Despre intonarea imnurilor. Despre școlile maghiare.  Toate referendumurile vor avea succes. Cei care vor vota se pot bucura. Dar, în cele din urmă, va exista și un referendum asupra bucuriei. Ce poți să faci, prietene? Și despre când poți să plângi. Am foarte multe argumente să spun că asistăm la praf în ochi. Este o deturnare. Este ură. Nu este creștinism. Mulți oameni au scris asta, tineri, mă bucură asta. Atâta timp cât pot fi fericit. Nu voi scrie un text lung. Am găsit o poezie. Poate că de asta nu votez. Recunosc, nu trebuia să caut prea mult. Știam cine a scris-o. Mai demult, poezia a fost afișată pe pereți. Unul dintre colegii UDMR, care a susținut cu vehemență un vot afirmativ, cu mulți ani în urmă, de asemenea, a citat această poezie la o conferință. O tempora sau mores!  Autorul poeziei este un teolog german care a fost într-un lagăr de concetrare între 1938 și 1945, dar a supraviețuit. Probabil că nu au vrut să facă un martir. El chiar a scăpat. Numele preotului a fost Martin Niemöller, pastor luteran, și a fost unul dintre liderii Cultului Credinței, la un moment dat președintele Consiliului Ecumenic al Cultelor. A fost și poet. Înainte de a decide dacă îmbrăcăm hainele de sărbătoare și mergem la vot, să citim această poezie! Bineînțeles să-l citim ca o poezie, nu ca un text de campanie! Și nu vă speriați, nimeni nu e aici nazist, nu e comunist șamd. Aceasta este doar o poezie. O metaforă. Mai mult, textul cunoaște o serie de variante, dar este adevărat că esența ei este aceeași. Repet, este vorba de un text cunoscut. Totuși, nu strică să o privim un pic. Iată textul: „Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști,  n-am scos o vorbă.  Nu eram comunist.  Când i-au arestat pe social-democrați,  am tăcut.  Nu eram social-democrat.  Când au venit să îi ia pe sindicaliști,  nu am protestat.  Nu eram sindicalist.  Când au venit să îi ia pe evrei,  nu m-am revoltat.  Nu eram evreu.  Când au venit să mă ia pe mine,  nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.” Mulțumesc că ați citit poezia. Decideți potrivit conștiinței dvs.! Dar de data aceasta nu ne vom întâlni la urne." este mesajul transmis de Marko Bela.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-04Parerea ta...

BOICOTATI MASCARADA PUTINISTA
04 Oct 2018

Referendumul pentru 300 de borfasi si Șparlament unicameral nu s-a aplicat din cauza CELOR CARE VA INVITA LA ACEASTA MASCARADA PUTINISTA IN 6-7 OCTOMBRIE.PSD SI PNL S-AU OPUS VOINTEI A PESTE NOUA MILIOANE DE ROMANI. CCR VALIDASE ACEL REFERENDUM. A VENIT ZIUA CAND NOI CEI BATJOCORITI DE BORFASII PSD-PNL SA REFUZAM PREZENTA LA UN REFERENDUM ANTI-EUROPEAN . ADICA UN REFERENDUM AL URII . BOICOT. ESTE SINGURA SOLUTIE.
# ,, IGHEN "
07 Oct 2018

... ai dreptate MARKO ,, BACII "... ,,egheșighet "...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz