2020-02-16 21:13

Marko: Din punctul de vedere al UDMR, nu se pune problema remanierii

 |  13:40
Marko: Din punctul de vedere al UDMR, nu se pune problema remanierii

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat,sâmbătă, la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, că nu se puneproblema unei remanieri guvernamentale, cel puţin în privinţa miniştrilor UDMR,a căror activitate îl mulţumeşte.

Marko a spus că este mulţumit de activitatea miniştriloraparţinând Uniunii pe care o conduce, inclusiv a ministrului Sănătăţii, CsekeAttila, pe care îl apreciază pentru ce a făcut în domeniul descentralizăriiunităţilor spitaliceşti.

"Din punctul nostru de vedere,nu se pune problema remanierii, respectiv nu în legătură cu activitateaminiştrilor UDMR, deci eu sunt mulţumit cu activitatea miniştrilor UDMR.Şi cu domnul Cseke, trebuie să vă spun că a făcut foarte multe - şi eu apreciezacest lucru - pentru descentralizare. Unii contestă această măsură, dar, dupăpărerea mea, cea mai importantă măsură de reformă din acest an a fost tocmaiaceasta, şi anume transferul spitalelor la administraţiile locale sau celejudeţene şi domnul Cseke a avut un rol primordial în luarea acestei măsuri şieu apreciez asta", a spus vicepremierul.

El a respins interpretarea potrivit căreia Cseke ar fi avut "oabordare veselă" în subiectul tragediei de la Maternitatea Giuleşti, afirmândcă, din contră, acesta era îngrijorat.

"Nu accept să calificaţi aşa, s-a îngrijorat foarte mult, l-a lovit,l-a atins această tragedie, aşa cum ne-a atins pe toţi şi bineînţeles că noitrebuie să căutăm cu toţii o soluţie pentru a preveni aceste tragedii", aspus el.

Chestionat cu privire la posibilitatea remanierii unor miniştri care nuaparţin UDMR, Marko Bela a spus că partenerilor de guvernare le revine sarcinaanalizei activităţii miniştrilor proprii, precizând că, personal, colaboreazăbine cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Eu cred că cei din PDLtrebuie să analizeze activitatea miniştrilor lor. Eu cu domnul Funeriucolaborez bine. În ce priveşte Legea educaţiei - e bun proiectul, dar să vedemce iese din Parlament. Cei din PDL să-şi facă lecţiile, să-şi facă analizele şidupă aceea discutăm şi în coaliţie", a conchis Marko Bela.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, declara, vineri, că , activitatea miniştrilorformaţiunii, iar dacă va fi întrebat de premier despre performanţa în Guvern areprezentanţilor Uniunii atunci va avea "un punct de vedere".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii august, lapostul public de televiziune, că la 1 septembrie se va face o analiză aGuvernului, cu "grupuri parlamentare".

Şeful statului s-a întânit pe 20 iunie cu liderii PDL la Snagov şi aacordat Guvernului un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea măsurilor deausteritate şi a programului de restructurare să-şi dovedească eficienţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-11-20Parerea ta...

FRANCISCO
28 Aug 2010

EU CRED CA E DIFICIT CUM SA VEDE, NU SA PUATE RESOVER, REPEDE CUM VREI TOTI ROMANIA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine