2020-01-28 08:27

Mascarada PSD. Sute de mii de pesedişti au votat Dragnea. Altă variantă n-au avut

 |  21:01
Mascarada PSD. Sute de mii de pesedişti au votat Dragnea. Altă variantă n-au avut

Roland Cătălin Pena

Pe vânt şi ploaie, populaţia pesedistă a mers duminică la urne ca să-şi aleagă conducătorul. Liviu Dragnea a candidat singur şi era aproape sigur că va câştiga. Pentru alegerile interne ale PSD au fost amplasate urne de vot în toată țara, care au fost deschise între orele 8.00 și 20.00. Rezultatele alegerilor vor fi validate luni de Comitetul Executiv Național, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar al partidului, vor fi aleși și ceilalți membri ai conducerii, președinte executiv, vicepreședinții, secretarul general.

Președintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, deputatul Florin Iordache, a anunțat că, până la ora 12.00, 36% dintre membrii partidului s-au prezentat la urne pentru a-și alege președintele. Potrivit acestuia, o prezență mai mare a fost înregistrată în județele Neamț, Olt, Dolj și Brăila și în sectorul 1 din Capitală. „La ora 12.00, din cei 532.000 s-au prezentat 195.130, asta înseamnă o prezență de 36%. Avem o prezență mai bună în județele Neamț, Olt, Dolj, Brăila și o prezență mai slabă în Harghita, Covasna, sectorul 4 și 5. (...) Ținând cont de condițiile meteo este o prezență bună. Ne așteptăm la o prezență cât mai mare, dar sunt zone în care colegii ne-au semnalat condiții meteo extreme“, a precizat Iordache, la sediul PSD. El a explicat că în județul Teleorman s-au prezentat la urne 6.351 de membri de partid (51% prezență la urne), în Gorj 5.220 membri din 13.000 „deci undeva la 47%“, iar în județul Neamț a fost înregistrată o prezență de „aproape 51%“, din cei 23.000 de membri de partid prezentându-se la urne 12.100. El a spus că și în Republica Moldova din cei 420 de membri s-au prezentat la vot 125.

„Nu au fost semnalate incidente. S-a permis reprezentanților ONG-urilor, care au solicitat prezența și monitorizarea în secțiile de votare, să participe. (...) Acolo unde condițiile meteo au impus și au fost persoane cu probleme medicale au putut ajunge și cu urna mobilă, dar au fost cazuri extreme. Numai în situații speciale medicale“, a explicat Florin Iordache.

Declaraţia candidatului unic

Liviu Dragnea a declarat că a votat cu speranţa că poate fi un început pentru un drum nou pentru PSD. „Am votat cu speranța că ziua de astăzi (duminică - n.r.) poate să fie un început pentru un drum nou pentru PSD. Este vorba de încheierea unui ciclu politic. Avem în față multe provocări. Probabil că la sfârșitul zilei voi fi ales președinte PSD, sper. Și s-ar putea să fiu singurul președinte al PSD care a plecat dintr-o organizație mică și care a parcurs toate treptele în partid. Este prima probă serioasă pe care o dă acest partid ca și existență, ca și prezență ca și activitate și ca și dorință de a se implica într-un minim exercițiu de democrație“, a spus Dragnea, potrivit Agerpres. Acesta a adăugat că, în ziua scrutinului intern pentru șefia PSD, se va putea observa „cât de activ este acest partid, cât de bine organizat este, cât de importantă este această acțiune pentru fiecare membru de partid“.

Întrebat dacă colegii săi social-democrați sunt îngrijorați cu privire la dosarul din Justiție care îl vizează, Liviu Dragnea a replicat: „Nu vreau să amestecăm în nici un fel acțiunea politică a unui partid cu acțiunea Justiției. Sub nicio formă. Eu am în continuare speranța că nevinovăția mea va ieși la iveală“. De asemenea, Liviu Dragnea a ținut să precizeze că, prin introducerea sistemului de vot direct în alegerea președintelui partidului, PSD are șansa de a deveni „într-adevăr un partid de stânga“.

ILIESCU. Dragnea organiza prezența la referendum

Președintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a declarat, duminică,faptul că Liviu Dragnea este un om cu experiență organizatorică și are datele necesare pentru a asigura o conducere calificată a partidului. Întrebat dacă, în opinia sa, este potrivit pentru PSD să aleagă un președinte care are termen într-un dosar, Iliescu a susținut că Dragnea organiza prezența la referendum a membrilor de partid. „E problematică această chestiune, inclusiv această decizie a DNA. Ce să analizeze, ce să judece la un om care își făcea datoria? Organiza prezența la referendum a membrilor de partid. Este aberantă (...), este împotriva spiritului democratic în care partidele au un rol și deci exponenții partidului trebuie să desfășoare o activitate concretă. Asta a făcut Dragnea. Deci, era aberantă inclusiv ridicarea acestei probleme“, a precizat Ion Iliescu.

PONTA. Un nou început

Premierul Victor Ponta afirmă că va vota la alegerile din Partidul Social Democrat pentru echipă și pentru continuarea creșterii, punctând că „după aproape șase ani la vârful PSD, este timpul pentru un nou început și în partid“. „După aproape șase ani la vârful PSD, este timpul pentru un nou început și în partid. Votez pentru echipa și pentru continuarea creșterii. Am făcut echipă bună cu Liviu și sunt convins că va continua proiectele bune pe care le-am început împreună - modernizarea partidului, deschiderea sa spre urban în paralel cu menținerea unei legături speciale cu zona rurală, atragerea de cât mai mulți tineri, conectarea la problemele reale ale românilor“, a scris premierul, duminică, pe pagina sa de Facebook.

ZGONEA. O echipă nouă

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a declarat, duminică, faptul că a votat un om în care crede și a susținut că Liviu Dragnea trebuie să aducă partidul la cel de-al doilea mandat de guvernare. El a mai spus că social-democrații doresc ca echipa lui Liviu Dragnea să fie „o echipă nouă“, cu oameni care să genereze încredere electoratului și să aducă același scor pe care PSD le-a avut în 2012 în cadrul USL. „Sunt câțiva colegi pe care eu îi respect și îi apreciez (...) ministrul Grindeanu, ministrul Tudose, Lia Olguța Vasilescu, liderul grupului parlamentar de la Cameră și cel de la Senat, oameni cu care am făcut echipă în ultimii ani de zile și cu care am construit o echipă guvernamentală serioasă și responsabilă. Mă bazez și pe experiența unor oameni vechi care vor candida și care sigur vor fi și în echipa de conducere, cum este doamna Ecaterina Andronescu“, a mai afirmat Valeriu Zgonea.

BĂSESCU. Apel către țară, apel către români!

Români, trăim o zi crucială pentru viitorul patriei noastre: alegerea cu o concurență fără precedent a președintelui PSD. Dintre toți concurenții, singurul care poate duce acest partid pe culmile ridicolului este domnul Liviu Dragnea. Acum când mai sunt câteva ore până la închiderea urnelor să mergem cu toții la vot pentru a-l susține pe prea iubitul Dragnea Liviu, fala PSD și a României. Acum ori niciodată. Dacă Dragnea pierde alegerile în PSD suntem pierduți și noi.

Avem obligația să nu lăsăm greul alegerii marelui conducător al PSD numai e seama celor domiciliați în cimitire sau celor plecați în străinătate. Să luăm urnele cu asalt.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-11Parerea ta...

SOCIALISTUL
12 Oct 2015

PACALEALA Rezultatele voturilor din judete au fost masluite de conducatorii judeteni ai PSD. A fost o intrecere intocmai ca pe vremuri, cu ce judet e mai harnic si mai mare lingau fata de UNICUL Dragnea. RUSINE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine