2020-06-05 01:02

“Măsurile de control la frontieră nu trebuiau să enerveze diaspora”. Ce a scris Adrian Năstase PE BLOG

 |  22:07
“Măsurile de control la frontieră nu trebuiau să enerveze diaspora”. Ce a scris Adrian Năstase PE BLOG

"În concret, în fiecare țară, lucrurile se văd diferit. Chiar dacă terminologia politică utilizată este asemănătoare”.

Astfel scrie Adrian Năstase pe blogul său, referindu-se la o “problemă“ dezbătută de toată lumea, atât în mass media, cât și pe rețelele de socializare: intrarea disporei în țară, când a izbucnit pandemia în Europa.  

“În România, au fost mai multe etape. Prima, la începutul anului, atunci când obiectivul principal era realizarea alegerilor anticipate. Evident, în acel context, voturile celor din diaspora erau importante iar măsurile de control la frontieră nu trebuiau să-i enerveze”, consideră Adrian Năstase.

Mărunte rațiuni politico-electorale

“Astfel s-a ajuns la intrarea în țară a peste 1 milion de persoane, venind din zone de risc și intrate fără un control riguros.  inițial între rigoare și permisivitate a determinat creșterea exponențială a îmbolnăvirilor. Aceste lucruri au devenit mai evidente în ultimile săptămâni iar situația din orașe precum Suceava au dus la adoptarea unor măsuri mai dure.

Apropierea Sărbătorilor de Paști generează noi probleme. Autoritățile au, din nou, o dificultate în a trata presiunea de la frontieră a celor care vor să-și viziteze rudele. <Frații noștri>, <compatrioții noștri> sunt anunțați că dacă vin în țară vor fi băgați 14 zile în carantină, înainte de a merge acasă. E adevărat, prioritatea politică a alegerilor anticipate s-a evaporat.

Nu vreau să se creadă  că nu apreciez eforturile făcute la MAI, Ministerul Sănătății sau MAPN în bătălia cu flagelul coronavirusului dar vreau să subliniez că întârzierea în luarea unor decizii a avut la bază mărunte rațiuni politico-electorale. Rămâne, în continuare, tentația unor inițiative politice populiste și cea a găsirii unor <țapi ispășitori> în afara țării", mai adaugă Năstase pe blogul său - adriannastase.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-06Parerea ta...

LIPSA DE RESPECT
06 Apr 2020

A ajuns puscariasi sa ne predeie lectii de comportament si educatie prin presa. Tarile europene au dus informatia pina la urechile cetateanului lor, fie german , francez, austriac si l-au rugat cu respect sa vina acasa si sa ocoleasca pericolul. Acest Nastase si-a alungat poporul peste hotar iar industria ro' a fost distrusa si furata. astazi ii huleste si ii batjocoreste pe romanii din diaspora. Cand iti piezi locul de munca ce poti face ? Sa furi ca Adrian Nastase sau sa vi acasa ?
FANE GLONTZ
07 Apr 2020

IMPUSCATU IN FULAR SE FACE CA NU STIE UN LUCRU . "MILIONUL DE PERSOANE " CARE S-AU INTORS , SINT VOTANTII DE BAZA AI PSD : CERSETORI , HOTI DE BUZUNARE , PROSTITUATE , PROXENATI . DACA E ASA INGRIJORAT DE SOARTA LOR , SA-I IA LA CORNU , SA-SI NUMERE OUALE RECIPROC . DE CIND AU PUSCARIASII DREPTUL SA DEA RECOMANDARI GUVERNULUI ?
BEBICA
07 Apr 2020

ACEST POPITZAR INFECT NU MERITA NICI UN PIC DE CONSIDERATZIE .
BEBICA
07 Apr 2020

POPIRTZAR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine