2020-01-29 03:58

Mazăre sare la Ponta și Dragnea: „Era normal să își dea demisia”

 |  21:01
Mazăre sare la Ponta și Dragnea: „Era normal să își dea demisia”

Lupta cu „exclușii” pare să nu fie singura pe care o are de dus actuala echipă de conducere a PSD, mai ales Victor Ponta, asupra căruia planează eșecul usturător din alegerile prezidențiale, dar și acuzații de tot felul, multe venite chiar din interiorul partidului. Iată că apare un nou focar de revoltă, de data asta din partea altui baron care ține paginile ziarelor de monden, Radu Mazăre, primarul Constanței. Acesta s-a poziționat prin declarațiile făcute marți împotriva lui Ponta, despre care a spus că „normal și onorabil” ar fi să își prezinte demisia din funcția de președinte al PSD. Dar primarul constănțean nu a uitat să îl bage în aceeași oală nici pe Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD. Tocmai din această cauză, deși, aparent, a sărit în apărarea premierului (chiar dacă nu de mult spunea că ar vrea să preia conducerea formațiunii), Dragnea i-a replicat cu oarece ironie și s-a declarat de altă părere.

Sunt discuții de tot felul

Mazăre a declarat marți că „este, într-adevăr, o stare de nemulţumire” în PSD, că „sunt discuţii despre felul” în care este „gestionat” partidul „la nivel central în această perioadă post-electorală”. „Dacă mă întrebaţi pe mine, şi eu unul sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta sau pentru eşecul lui Dragnea. Eu, dacă aş pierde alegerile la primărie, a doua zi mi-aş depune mandatul şi în nici un caz nu aş arăta spre cei care sunt şefi de organizaţii mici, locale, că ei sunt de vină pentru pierderea mea”, a declarat Mazăre, înainte de a intra la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a se prezenta la un proces în care este implicat.

Edilul a făcut aceste aprecieri atunci când presa i-a cerut părerea despre discuțiile privind plecările din PSD.

Negocierile primarului

Jurnaliștii l-au întrebat și în ce tabără se situează el, iar Mazăre a dat de înțeles că se gândește, negociază cu alți colegi: „Nu ştiu încă, nu am luat o decizie, discut cu prietenii mei şi colegii mei. După cum ştiţi, la Constanţa suntem o echipă foarte strânsă şi foarte solidari unii cu ceilalţi, iar eu nu iau decizii de capul meu. Discut să văd ce vrea şi ăla şi ăla, în momentul în care avem o opinie cristalizată o luăm într-o direcţie cu toţii”.

Între cei cu care negociază, primarul Constanţei a susținut că nu se află nici Marian Vanghelie, nici Mircea Geoană, despre o eventuală migrare a sa către formaţiunea politică pe care aceștia ar putea să o înființeze. Însă el consideră că „e posibil” ca unii parlamentari social-democrați să plece către o formațiune a celor doi pentru că „în orice caz, lucrurile nu sunt tocmai în regulă”. „Adică nu mi se pare normal ca atunci când pierzi nişte alegeri să dai vina pe alţii”, a spus Mazăre.

Totuși, atunci când a venit vorba despre declarațiile date la DNA de Vanghelie în dosarul votului în diaspora, acuzatoare la adresa lui Dragnea, primarul a susținut că nu trebuie amestecate politica și justiţia pentru a scăpa „de adversarii politici prin procurori şi prin dosare”.

Părerea lui Dragnea

În replică la declarația lui Mazăre, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus că respectă opinia primarului Constanţei, Radu Mazăre, privind demisia lui Victor Ponta de la şefia PSD, dar el are o altă opinie în acest subiect.

Atunci când a fost întrebat de jurnaliști cum apreciază vorbele lui Radu Mazăre, Dragnea a refuzat să comenteze declarațiile primarului de Constanța.

„Eu am înţeles şi respect opinia domnului Radu Mazăre. Eu nu sunt lider la fel de important în PSD, dar, repet, eu am altă opinie, pe care mi-o susţin”, a declarat, ironic, Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-20Parerea ta...

TRAIANE BASESCO (TOMITAN)
21 Ian 2015

VĂZUȘI, VIORICO, ”PĂ” CINE SCOSEȘI DIN KAKKAT? MEDIUL IDEAL ”DĂ” DEZVOLTARE AL LYMBRYCYLOR! ”PĂ” LYMBRYCUL NUMIT MAZĂRE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine