2019-10-16 17:40

Meleşcanu: A început EVALUAREA AMBASADORILOR; analiza - cantitativă şi calitativă

 |  15:21
Meleşcanu: A început EVALUAREA AMBASADORILOR; analiza - cantitativă şi calitativă

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, joi, că a început evaluarea ambasadorilor României, menţionând că a primit toate materialele solicitate şi va face o evaluare "cantitativă şi calitativă".

Întrebat dacă a început evaluarea ambasadorilor, după cum solicitase preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Meleşcanu a răspuns: "Da, sigur, a început. Am primit de la practic toate ambasadele materialele respective (...) şi încercăm să facem acum o evaluare cantitativă şi calitativă a acestor răspunsuri".

El a subliniat că problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, menţionând că MAE trebuie să creeze contacte pentru oportunităţi de afaceri.

"Bineînţeles că problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul poate să facă şi trebuie să facă este să deschidă uşi, să creeze contacte care să permită societăţilor de stat sau private să se bucure de anumitre oportunităţi de afaceri. Lucrul acesta s-a făcut în mare parte, dar este loc şi de mai bine", a spus Meleşcanu, legat de nemulţumirile exprimate de Dragnea faţă de activitatea multor ambasadori la nivel economic.

Potrivit lui Meleşcanu, în MAE sunt angajaţi oameni de carieră, dar la conducerile ambasadelor există "uneori şi numiri politice", cum se întâmplă şi în alte state.

"În MAE nu există decât oameni de carieră, intrarea este prin concurs, deci toţi cei care lucrează la ambasade sunt de meserie, să spunem. În ceea ce priveşte conducerea ambasadelor, în mare parte sunt conduse tot de ambasadori veniţi din MAE, dar uneori există şi numiri politice, aşa cum se întâmplă şi în alte state mai mari şi mai democratice decât noi", a susţinut Teodor Meleşcanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat, săptămâna trecută, că aşteaptă de la ministrul de Externe o analiză din care să rezulte ce avantaje a adus statului român fiecare şef de misiune sau ataşat comercial, adăugând că acest subiect va fi discutat în coaliţia de guvernare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-22Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
22 Mar 2018

pe cine trimiteti ambasador la MELESHKA .....unul care stie bine ruseste....ha ha ha
ANONIM
22 Mar 2018

Evaluarea sa inceapa cu TINE MELESKKATULE.
ANONIM
23 Mar 2018

AFARA CU SENILII SI COMUNISTOIZII DIN SISTEMUL POLITIC SI PUBLIC DIN RO facuta de ei TARA AFRICANA DIN LUMEA A TREIA. A PROPOS contrabandistul nr 1 al Ro GINERICA SENILULUI , PETER Imbre e in libertate....????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray