2020-02-28 23:30

Meleşcanu: În maximum o lună, vom avea concluziile analizei privind MUTAREA AMBASADEI la Ierusalim

 |  20:28
Meleşcanu: În maximum o lună, vom avea concluziile analizei privind MUTAREA AMBASADEI la Ierusalim

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, duminică, la Palatul Parlamentului, că în maximum o lună va fi finalizată analiza privind oportunitatea relocării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, admiţând că, din punct de vedere al securităţii, există unele riscuri.

"Într-un orizont de timp rezonabil (vom avea concluziile - n.r.). Va fi în maximum o lună de zile", a declarat ministrul de Externe "Este o chestiune (analiza - n.r.) extrem de simplă. Pe fiecare temă vedem care sunt avantajele şi dezavantajele mutării ambasadei. Astea sunt domeniile juridic - care sunt problemele juridice pro şi contra, argumente, probleme de securitate, probleme politice, probleme economice şi sociale. Le luăm pe fiecare. Practic, pe partea securitară am încheiat prin consultările pe care le-am avut cu alte organisme, iar acum ne concentrăm pe celelalte chestiuni", a adăugat Theodor Meleşcanu.

El a mai spus că, din punct de vedere al securităţii, nu se poate antepronunţa. "Decizia nu trebuie să fie luată doar pe un element sau pe altul. Ea trebuie să se refere la ansamblul avantajelor şi dezavantajelor. Evident că există riscuri din punct de vedere al securităţii, dar este un punct de vedere. Trebuie să vedem în ce măsură ele sunt reale sau sunt doar la nivelul nostru de percepţie", a mai spus ministrul de Externe.

El a mai spus că, după finalizarea analizei, cei trei actori implicaţi în politica externă a României, Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia, trebuie să colaboreze instituţional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-20Parerea ta...

UN AMARAT
20 Mai 2018

ESTE NECESAR CA MAE SA AIBA O POZITIE. NU DRAGNEA ESTE MAE. TREBUIE BINE GANDITE PROBLEMELE. ROMANIA A FOST INAINTE ( PE PERIOADA LUI CEAUSESCU) UN INTERMEDIAR IN DIALOGUL DINTRE PALESTINA SI ISRAEL. AMBASADORUL ISRAEL-ULUI DIN ALBANIA A PLANS CAND A FOST OMORAT CEAUSESCU SI A SPUS : "ROMANIA A FOST UN BUN INTERMEDIATOR SI BUN DIPLOMAT. NE-A AJUTAT SA AVEM O BUNA COLABORARE " . ACUM DRAGNEA ZICE CEVA , IOHANIS ALTCEVA INLFLUENTAT SI DE D-NA MERKEL ...FARA ALTE COMENTARII...VAIDE ROMANIA ..CU ASTFEL DE POLITICENI.
MIREL
20 Mai 2018

Daca d-ul MELESCANU mai este diplomat si actioneaza in calitate de membru ALDE este bine sa actioneze conform intereselor ROMANIEI si NU pentru interese politice. Nu trebuie sa faca politica lui DRAGNEA . Romania am fost repectata pentru diplomatia sa, iar acuma este vaide ea. MELESCANU NU UITA ROMANIA NU ESTE A TA SI NICI A PSD - ALDE. Trebuie bine sa analizezi daca nu gresesti cand vei muta ambasada....DRAGNEA FACE DOAR POLITICA ISDRAELULUI.
TRADATORI DE TARA
21 Mai 2018

DUTE TU CU BABORNITA SI VILCOV , STANESCU SA APERI BARACA . ESTI UN TIMPIT COMUNIS BOSIOROG RAMOLIT .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine