2020-02-28 17:25

Meleşcanu, mesaj privind Republica Moldova: Noi nu suntem în situaţia pionierilor care încercau să ajute o bătrână să treacă strada

 |  13:12
Meleşcanu, mesaj privind Republica Moldova: Noi nu suntem în situaţia pionierilor care încercau să ajute o bătrână să treacă strada

Decizia fundamentală a viitorului Republicii Moldova depinde de cetăţenii acestei ţări, a declarat marţi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu prilejul unei dezbateri organizate de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

"Este firesc să avem o preocupare prioritară pentru Parteneriatul Estic cu ţările din estul frontierelor României, dar, de asemenea, în mod evident este clar că una dintre priorităţile pe care le avem o reprezintă Republica Moldova pentru o serie de lucruri pe care le cunoaşteţi - istorie comună, cultură, limbă, chiar şi religie. În acelaşi timp, trebuie înţeles un lucru foarte bine. Noi nu suntem în situaţia pionierilor care încercau să ajute o bătrână să treacă strada, dar ea nu voia să o treacă", a afirmat Meleşcanu.

El a spus că România poate oferi sprijin, informare, cunoaştere, programe pentru cetăţenii moldoveni.

"Deci ce putem să oferim este sprijin, informare, cunoaştere, programe pentru cetăţeni, dar până la urmă decizia fundamentală a viitorului Republicii Moldova depinde de cetăţenii din Republica Moldova şi, din acest punct de vedere, chiar suntem într-un moment deosebit. Anul acesta vor avea loc alegeri parlamentare şi bineînţeles că de rezultatul acestor alegeri va depinde într-o măsură destul de importantă şi linia viitoare a politicii externe a Republicii Moldova. Este pentru noi o prioritate, dar nu în sensul de la maestru la elev, ci de la frate la frate, însă până la urmă deciziile trebuie luate de cetăţenii Republicii Moldova. Noi ce putem să facem este să sprijinim o anumită viziune şi un anumit interes al UE pentru extinderea sa, inclusiv la Est, dar depinde în mare măsură de ce se va întâmpla în ţara respectivă: evoluţia democraţiei, justiţie independentă, tot ce doriţi dumneavoastră, bună guvernare", a declarat demnitarul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

ANONIM
23 Mai 2018

NICIODATA SENILII NU STIU CE SPUN................SPUN LUCRURI TRASNITE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine