2020-02-25 23:36

Meleşcanu, nemulţumit că ambasadele se informează din presă

 |  14:50
Meleşcanu, nemulţumit că ambasadele se informează din presă

Ministrul Externelor, Teodor Meleşcanu, a declarat că autorităţile române trebuie să fie mai active în comunicarea conţinutului ordonanţei de urgenţă ce aduce modificări la Codul penal şi Codul de procedură penală. Afirmaţia a fost făcută când i s-a cerut să comenteze reacţiile internaţionale critice faţă de OUG 13/2017. El îi critică pe diplomaţii străini că se informează din presă sau din relaţii personale.

"Trebuie să fim mult mai activi în ceea ce priveşte comunicarea publică şi să explicăm de fapt ce conţine ordonanţa respectivă sau proiectele de lege. (...) Dacă vom fi în măsură să facem acest lucru, eu cred că lucrurile vor intra în normal, până la urmă. În rest, nu am alte comentarii", a spus Meleşcanu, la solicitarea de a comenta reacţiile internaţionale la OUG emisă de Guvern pe 31 ianuarie. El a afirmat că textele de lege trebuie citite "dincolo de reflectările prin presă". "Cineva trebuie să citească textele, dincolo de reflectările prin presă. (...) Oamenii care lucrează într-o ambasadă culeg informaţii fie prin contacte personale, fie prin media, fie prin alte mijloace care sunt mai puţin ortodoxe. Şi se iau decizii pe aceste cunoştinţe ale lor", a spus ministrul. Teodor Meleşcanu a participat vineri la şedinţa comisiilor reunite de specialitate din Parlament, ce a avut ca scop avizarea bugetului Ministerului de Externe.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri că autorităţile române trebuie să fie mai active în comunicarea conţinutului ordonanţei de urgenţă ce aduce modificări la Codul penal şi Codul de procedură penală. "Trebuie să fim mult mai activi în ceea ce priveşte comunicarea publică şi să explicăm de fapt ce conţine ordonanţa respectivă sau proiectele de lege. (...) Dacă vom fi în măsură să facem acest lucru, eu cred că lucrurile vor intra în normal, până la urmă. În rest, nu am alte comentarii", a spus Meleşcanu, la solicitarea de a comenta reacţiile internaţionale la OUG emisă de Guvern pe 31 ianuarie. El a afirmat că textele de lege trebuie citite "dincolo de reflectările prin presă". "Cineva trebuie să citească textele, dincolo de reflectările prin presă. (...) Oamenii care lucrează într-o ambasadă culeg informaţii fie prin contacte personale, fie prin media, fie prin alte mijloace care sunt mai puţin ortodoxe. Şi se iau decizii pe aceste cunoştinţe ale lor", a spus ministrul. Teodor Meleşcanu a participat vineri la şedinţa comisiilor reunite de specialitate din Parlament, ce a avut ca scop avizarea bugetului Ministerului de Externe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-03Parerea ta...

UN CETATEAN
03 Feb 2017

Presa este a patra putere in stat. Acest domn obisnuit cu manevre de tip comunist nu accepta ca strainii se pot informa si din alte surse decat cele oficiale, mai putin corecte si obiective de la noi.
ADRIAN
03 Feb 2017

Vor sa se informeze corect. Voi doar mintiti. Si furati. Un mos basinos care in loc sa stea acasa se lasa umilit prin guvern, fiind in subordinea unei petarde ca fatuca aia, careia nu-i stiu numele, de la afaceri europene.
CONSTANTIN
03 Feb 2017

FOSILA ASTA CEAUSISTA NU A INVATAT NIMIC DIN TRAGEDIA CAUZATA DE SINUCIDEREA SOTIEI ! NU CUMVA S-A ARUNCAT DE LA BALCON DIN CAUZA SPECIMENULUI OFITER DIE IN SECURITATEA LUI CEAUSESCU ? ACUM CE ASTEAPTA, SA-L ARUNCE CINEVA DE LA BALCON ? ORICUM E UN CADAVRU POLITIC SI IN CURAND SI FIZIC .
CADAVRU VIU.ACEST JEG.
03 Feb 2017

ACEST JEG BOLSEVIC TREBUI SA DISPARA DIN VIATA POLITICA..
CADAVRU VIU.ACEST JEG.
03 Feb 2017

ACEST JEG BOLSEVIC TREBUI SA DISPARA DIN VIATA POLITICA..
CADAVRU VIU.ACEST JEG.
03 Feb 2017

ACEST JEG BOLSEVIC TREBUI SA DISPARA DIN VIATA POLITICA..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine