2020-02-18 03:38

Meleşcanu: Nu sprijin DESECRETIZAREA memorandumului privind mutarea AMBASADEI de la Tel Aviv la Ierusalim

 |  14:29
Meleşcanu: Nu sprijin DESECRETIZAREA memorandumului privind mutarea AMBASADEI de la Tel Aviv la Ierusalim

Ministru de Externe, Teodor Melaşcanu, a declarat joi, după o discuţie de aproape o oră cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Parlament, că nu sprijină desecretizarea memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, dar că decizia în această privinţă îi aparţine premierului.

"Am venit (la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor - n.r.) să vorbim despre programul de guvernare, despre implementarea programului de guvernare. (...) Nu am discutat despre desecretizarea memorandumului cu privire la mutarea ambasadei. (...) A fost o idee (desecretizarea memorandumului - n.r.), eu, personal, nu sprijin iniţiativa (de a desecretiza memorandumul - n.r.), dar, sigur, e o hotărâre pe care o va lua Guvernul, doamna prim-ministru", a spus Teodor Meleşcanu.

De asemenea, ministrul de Externe a spus că a cerut de la toate ministerele poziţii cu privire la mutarea ambasadei, astfel că se fac analize pe acest subiect.

"Noi am cerut de la toţi, în primul rând, poziţii scrise pe această temă, toate ministerele. Am abordat problemele de securitate, acum lucrăm în MAE la problemele juridice pe care le implică o asemenea decizie şi am solicitat de la ministerele cu activităţi economice o evaluare şi din partea lor, după care ne vom întâlni şi vom face materialul ca atare", a mai susţinut Teodor Meleşcanu.

Acesta a afirmat că a invitat şi Administraţia Prezidenţială la discuţii, care a refuzat, pe motiv că îşi va expune punctul de vedere după finalizarea analizei din cadrul Guvernului.

"Am invitat Administraţia Prezidenţială să paricipe la aceste întâlniri pe care le facem cu ministerele, dar răspunsul a fost că, după ce se face analiza respectivă, atunci să expună un punct de vedere. După ce se va termina evaluarea, o vom trimite preşeintelui României, Parlamentului şi primului ministru, pentru a putea lua o decizie comună", a conchis Meleşcanu.

Memorandumul adoptat de Guvern în luna aprilie privind mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea deveni public, propunerea în acest sens fiind discutată în Biroul Permanent Naţional al PSD.

„Am discutat, într-adevăr, în Biroul Naţional Permanent. Domnul preşedinte Dragnea a pus această problemă s-o studiem. Şi, dacă se poate face, cred că ar fi bine să ştie tot poporul ce discutăm în Guvern, că nu e nicio problemă, n-avem secrete. Vorbim de România, nu de persoane sau de grupuri politice", a declarat vicepremierul Paul Stănescu pentru Digi24.

Întrebat dacă acest lucru s-ar putea face în şedinţa de Guvern de joi, Stănescu a răspuns: "E posibil, nu ştiu să vă spun. Decizia va fi luată în Guvern. E o problemă a Guvernului, Guvernul va decide acest lucru, a fost o propunere."

În urmă cu două săptămâni, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, declara, în Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor, că Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Israel şi-l asumă, este o iniţiativă a MAE şi nu este un document clasificat secret, dar are informaţii care nu sunt publice şi de aceea este "confidenţial".

El a spus că este vorba despre aprobarea Guvernului doar pentru efectuarea unei analize, în care sunt implicate toate ambasadele României, în special cele din Orientul Mijlociu şi din lumea arabă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-24Parerea ta...

ANONIM
24 Mai 2018

NICI UN SENIL NU POATE AVEA DISCERNAMANT........................
TRADATORI DE TARA
24 Mai 2018

BA MOLIE COMUNISTA ; CITE PASAPOARTE DIPLOMATICE SI FAMILIILE LOR , A ELIBERAT MINISTERUL DE EXTERNE ???????????? CITI , CITE 5 - 10 SECURISTI PE SCHIMB TREBUIE SA PAZEASCA AMBASADA . ADICA 20 - 30 IN 24 ORE . CIT COSTA ?? DUTE TU SI PAZESTE CU OPREA SI VILCOV - STANESCU . ZICEAI CA GUVERNU , IAR ACUM ZICI CA TU ??????????????
ANONIM
24 Mai 2018

ODATA cu UCIDEREA LA VIENA A LUI Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului Nicolae Ceaușescu, care fusese in ultimi 16 ani, pana in dec 1989, șeful Agenției Economice a României la Viena, S-A DAT SI STARTUL (de catre aparatori- tradatori ai patriei) DISTRUGERII economico-financiare a ROMANIEI (privatizarea NORD-SUD; EST-VEST e o mare vrajeala oferita de MAFIA interna pentru……….. ). A se vedea ce/cine au facut cu; creeantele externe EXISTENTE IN DEC 1989 de miliarde de dolari ale RO, cu SISTEMUL BANCAR ROMANESC,(depozitele bancare ), cu INDUSTRIA(inclusiv cea de aprare), TURISMUL si AGRICULTURA Ro, cu AVUTIA NATIONALA (bogatiile solului si subsolului, fauna, padurile, etc), cu alungarea din tara a peste 5 milioane de romani, cu banii (miliarde de euro)FURATI din BUGETUL TARII (prin administratia publica centrala si locala supradimenisonata, cu salarii si pensii speciale), etc. ESTE OARE POPORUL ROMAN UN POPOR SINUCIGAS....????
COADA DRACULUI
25 Mai 2018

UITE CE MUTRA DE GHERTOI INPUTIT RAMOLIT SI MINCINOS AVEM LA EXTERNE . OARE STIE SA VORBEASCA RUSESTE ????????????
BINE ZICEA
26 Mai 2018

primul ANONIM că un senil nu poate avea discernământ! Ăsta confundă GLOBAL, la nivel PARTICULAR ceea ce-au făcut toți PiSD-știi de-a lungul anilor - AU MINȚIT, AU DEVALORIZAT, AU FURAT (pe rupte), AU TRASEIAT (precum curvele de pe centură) dintr-un partid în altul, ori au devenit ”independenți” sau și-au pus-o de-un partid INCOGNITO, FĂRĂ A FI ALEȘI (de fapt și de drept...) de către votanți (indiferent de nr.mic sau f.mic al acestora) în cei 4 ani trecuți...exercitându-și ”funcția” de senator sau deputat FĂRĂ A FI MANDATAȚI DECÂT DE DRACUL (poate), cel căruia le și slujește! P.S. Se pare că a devenit NORMĂ/OBICEI...aproape GEST REFLEX în a vota (numai unii...) anumite (dar multe) HG-uri SECRETIZATE pentru a nu afla/știi prostimea/populimea prin Monitorul Oficial CUM NE-AU VÂNDUT/NE VÂND ordinarii ăștia! P.P.S. MASS-MEDIA - scrisă și/sau televizată - dacă cu adevărat se crede/se dă a fi liberă, așa cum s-au cerut desecretizarea protocoalelor dintre SRI, DNA și Justiție, așa să se ceară DESECRETIZAREA TUTUROR HG-RILOR DIN 90 PÂNĂ-N COA, NUMELE ȘI PRENUMELE INIȚIATORILOR SECRETIZĂRII, NR., NUMELE ȘI PRENUMELE TUTUROR CELOR CARE AU VOTAT ÎN CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ SAU CA BOII (ORI VACILE). PUNCT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine