2020-02-21 21:18

Meleșcanu rămâne la ținta PSD: doar 10% din Diaspora va putea vota

 |  20:02
Meleșcanu rămâne la ținta PSD: doar 10% din Diaspora va putea vota

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) așteaptă de la Biroul Electoral Central (BEC) argumente conform cărora ar fi legal să se suplimenteze numărul secţiilor de vot în străinătate, a afirmat ministrul Teodor Meleşcanu, adăugând că în cazul în care se adeverește că este legal, nu va fi nevoie de o ordonanţă de urgenţă. Deocamdată, „punctul de vedere al MAE este că, potrivit prevederilor legale actuale, acest lucru nu se poate face între cele două tururi de scrutin, dar nu ministerul este cel care are autoritatea de a interpreta”, a susținut Meleşcanu care a recunoscut că nu știe dacă este legal sau nu.

Dacă nu e, „ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului”, a spus ministrul.

Meleşcanu a prezentat la BEC o serie de propuneri și i s-a solicitat să le pună într-un document oficial pe care le-a trimis în cursul zilei de marți. De exemplu, a explicat Meleșcanu, MAE propune posibilitatea de înlocuire a reprezentanților partidelor din comisiile electorale în cazul în care aceștia nu se prezintă cu personal diplomatic.

„O a doua propunere (…) este simplificarea detaliilor care se scriu în lista electorală, întrucât foarte multe dintre aceste detalii există în declarația pe propria răspundere”, a mai precizat Meleșcanu.

Acesta a insistat pe lipsa a aproximativ 120 de reprezentanți ai partidelor din comisii, ca una din cauzele pentru care „în mai multe locuri” a fost „rata mică de vot”. Ministerul de Externe a mai menționat că a mai propus ca românii din străinătate să fie invitați la secțiile de votare „începând cu primele ore ale dimineții, pentru a evita aglomerarea“.

Meleșcanu a susținut apoi că dacă propunerile sale vor fi aplicate, se va putea dubla numărul alegătorilor care vor putea să voteze în afara granițelor. „Dintr-o simplă evaluare pe niște simulări, reducerea timpului de vot pentru fiecare cetățean ca urmare a adoptării acestor măsuri ar permite cel puțin o dublare a numărului care pot să voteze: 300.000, până în 400.000”. Cifra prezentată de ministru confirmă și calculele prezentate de PUTEREA în ediția de marți, conform cărora Guvernul actual va reuşi să asigure dreptul constituțional la vot doar pentru aproximativ 10% dintre concetățenii noștri plecați în străinătate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-11Parerea ta...

PREZIDENTIALE:
11 Noi 2014

VICTOR VIOREL PONTA L-A UMILIIII...T PE MALACUL PROST, IOHANNIS-ONANNIS, IN DEZBATEREA DE LA REALITATEA TV (televiziunea prietena a lui Klaus Onannis, televiziunea de partid, a PNL-ului, adica - explic aici pt. hidrocefalul oligofren, Labarul Basist de la Miezul Noptii care, mai mult ca sigur plange si si-o freaca, de nervi, dupa prestatia execrabila a lui ONANNIS, sluga preferata a stapanului sau, GOLLUM-BASESCU)!!! Scorul dominarii a fost 70% - 30% in favoarea dlui. Victor Viorel PONTA! UMIIIILIIINTAAAA GROAZNICAAAAA pt. MALACUL PROST, IOHANNIS-ONANNIS!!!
CE-MI PLACE CUM TE OFTICI!
12 Noi 2014

Auzi, acum, sincer: chiar NU TI-E RUSINE sa mai tii cu ONANNIS dupa prestatia lui, lamentabila, din seara asta? Fara misto! Ia zii, raspunde sincer (daca poti... :-)). Onanistule oligofren!
PA! MA DUC FERICIT, LA CULCARE
12 Noi 2014

Tu ramai pana dimineata si plangi, intrerupt din cand in cand cand faci labele, de nervi! Pa, putzi mic si degenerat! :)
GARCEA DE LA 1.3. SI 4
12 Noi 2014

s-a dus in propria-i hazna, de unde acum mananca pe urma se caca, iar se scoala, iar mananca; Ce-nseamna sa fi produsul unei labe triste si-odioase, din samanta aruncata si-adunata de pe jos si sa te crezi UNUL la PUTEREA, cand de fapt esti o loaza rosie basita scoasa la pensie, care se da prin mesaje de un Garcea cu cascheta lasata pe spate drept CAREVA, postand in modulul INCOGNITO dar care tot il tradeaza a fi o mare boarfa de militian tortionar!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine