2019-12-05 21:27

MELEȘCANU: România va fi unul dintre PILONII POLITICI ai SUA

 |  00:50
MELEȘCANU: România va fi unul dintre PILONII POLITICI ai SUA

"Tara noastra va avea un loc aparte" in plan regional, odată cu schimbarea noii Administrații de la Washington, este de parere Teodor Melescanu. Ministrul Afacerilor Externe considera ca Romania va fi "unul dintre pilonii" politicii externe a Statelor Unite ale Americii.

"Cred că vom avea o șansă foarte mare odată cu schimbarea noii Administrații. Ceea ce am văzut eu, prin diverse luări de poziție, este ideea ca America să nu mai fie cu prezență militară peste tot în lume, ci să aibă anumiți piloni pe care să se bazeze prezența într-o regiune sau alta. Dacă vă uitați la harta Europei, evident România are marele avantaj — și dezavantaj în același timp — de a fi într-o zonă strategică extrem de sensibilă. Din acest punct de vedere, eu aș putea paria pe faptul că România va avea un loc aparte în această zonă și va fi unul dintre pilonii folosiți de administrația americană în politica externă", a afirmat Meleșcanu la TVR1.

"Va fi nevoie de un pic de răbdare, pentru că temele pe care președintele Trump le-a lansat în campania electorală — vorbesc de teme de politică externă mai ales — vor avea nevoie acum să fie transformate în politici oficiale. Dacă până acum președintele Trump era un om din afara sistemului, care venea cu idei care nu toate erau acceptate de sistem, de data aceasta va trebui să-și promoveze ideile prin intermediul sistemului și să le transforme în politici publice", a arătat șeful diplomației române.

În ceea ce privește echipa președintelui american, Teodor Meleșcanu a punctat că este vorba de oameni cu experiență solidă și cu un nivel de maturitate și mai ales cu o experiență practică în diverse domenii, fie administrație sau afaceri, ceea ce face ca aceștia să fie foarte bine pregătiți. "E vorba de o echipă de oameni cu spirit de inițiativă și mai ales care știu ce au de făcut", a spus ministrul de Externe, citat de romaniatv.net.

"Va trebui foarte bine să ne concentrăm pe un dialog care, așa cum l-am avut și cu Administrațiile precedente, să fie un dialog favorabil României și dezvoltării raporturilor noastre cu SUA", a accentuat șeful diplomației.

Referitor la inițierea unor demersuri pentru stabilirea de contacte la nivel oficial cu noua Administrație de la Casa Albă, ministrul de Externe a precizat că a avut loc deja o primă luare de contact prin vizita președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a prim-ministrului Sorin Grindeanu la Washington, la ceremoniile de învestire în funcție a președintelui Donald Trump. "Este o primă luare de cunoștință între personaje politice importante din România și președintele Trump", a spus Meleșcanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-21Parerea ta...

SYKTYR, FLEGMĂ!
21 Ian 2017

ROMÎRLANIA-I COLONIE DE RANGUL 3 AL PRAMATIILOR AMERICANE, BĂI, CĂKKAT CU STATUT ”DĂ” MINISTRU...(ASTA A FOST VREREA PROSTĂLĂILOR ROMÎRLANI)
TRUMP
21 Ian 2017

BA PIERDUTU-LE IN SPATIU PANA ACUM O ORA TE LAUDAI CA L- AI FACUT PRAF PE AMBASADOR SI CA AMERICA O SA NE SUGA CHILOTII LA ROMANI, SI ACUM VII CU CACIULA IN MANA CA SA NE SPUI CE PILON O SA FIE ROMANIA .HAI PASOL NA TURBINCA CA SA FURAT CAM MULTE , HAHALERO DE BASINOS.
AUGUSTIN
21 Ian 2017

Cred ca ai vrut sa spui: "Romania va fii unul dintre PIONII politici ai SUA" !
Doresc sa comentezCITESTE SI...

România, campioana UE. Care este capitolul la care suntem lideri detașați Gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit anul trecut peste 200 miliarde euro (echivalentul a 1,3% din PIB-ul Uniunii Europene) pentru comunicaţii (servicii poştale şi servicii şi echipamente de telefonie şi telefax), ceea ce reprezintă 2,3% din cheltuielile totale de consum ale gospodăriilor, arată datele publicate marţi de Eurostat
03 Dec 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray