2020-08-13 05:47

Meleşcanu: Traian Băsescu a încălcat legea prin declaraţiile sale. E primul preşedinte de după 89 care a cerut liste cu ofiţerii acoperiţi

 |  15:10
Meleşcanu: Traian Băsescu a încălcat legea prin declaraţiile sale. E primul preşedinte de după 89 care a cerut liste cu ofiţerii acoperiţi

Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu a încălcat legea prin declaraţiile pe care le-a făcut, cu privire la faptul că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE. De asemenea, Meleşcanu a ţinut să precizeze că şeful statului este primul preşedinte de după Revoluţie care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi.

Citeşte şi: 

”Traian Băsescu este primul preşedinte din 1989 şi până astăzi care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi. La ce i-au folosit, aţi văzut aseară”, a precizat Teodor Meleşcanu.

Citeşte şi: 

Fostul şef al SIE a mai spus că răspunsul pe care i l-a trimis preşedintelui Traian Băsescu la o astfel de solicitare a fost în numele Serviciului, respectiv ce prevede legea.

Teodor Meleşcanu a precizat că este vorba de Legea 1/1998. Acesta a afirmat că prin declaraţiile făcute luni seară preşedintele Traian Băsescu a încâlcat prevederile acesteia. Este vorba despre prevederea care stabileşte că ”sursele de informaţii, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nicio împrejurare”.

Teodor Meleşcanu a refuzat să confirme sau să infirme afirmaţiile preşedintelui, care a precizat că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit în perioada 1997-2001.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională" şi "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-14Parerea ta...

UNUL
14 Oct 2014

D-le MELESACANU, un pic de intelegere: CHIORUL E BOLNAV PSIHIC! Iata de ce, de acum inainte, trebuie sa fie INTRODUSA, OBLIGATORIU, TESTAREA PSIHOLOGICA (si PSIHIATRICA!) A CANDIDATILOR LA PRESEDINTIA ROMANIEI!!! Pentru BINELE TARII!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz