2019-05-26 02:58


Meleșcanu, urmașul lui Murphy: ”Anvergura evenimentelor organizate cu ocazia Centenarului a fost amplă, prin comparație cu anii precedenți...”

 |  18:31
Meleșcanu, urmașul lui Murphy: ”Anvergura evenimentelor organizate cu ocazia Centenarului a fost amplă, prin comparație cu anii precedenți...”

PUTEREA a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, un bilanț privind reflectarea în mass-media internațională a Zilei Naționale a României, la împlinirea Centenarului, și care sunt statele care au adresat mesaje de felicitare cu acest prilej.

Răspunsul Ministerului Afacerilor Externe a fost unul pe care chiar și Murphy l-ar invidia: “La nivel european, dar și internațional, anvergura evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Naționale a fost amplă, prin comparație cu anii precedenți, acest lucru datorându-se sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire a României”. Incredibil! Era normal ca anvergura evenimentelor să fie mai amplă decât în anii trecuți, că doar o dată aniversăm 100 de ani! Dar, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

 

Pentru MAE, TVR și Agerpres reprezintă media internațională

 

Totodată, MAE ne-a comunicat că „toate misiunile diplomatice ale României la nivel european au organizat cel puțin un eveniment dedicat Zilei Naționale” iar „importanța momentului a fost redată și prin participarea unor reprezentanți importanți din mediul politic și economic, membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai comunității române, precum și ai societății civile și invitați din mass-media”.

Astfel, spre exemplu, „evenimentele derulate la Lisabona cu ocazia Zilei Naționale au fost reflectate de către Televiziunea Națională Portugheză, RTP Europa, e-Cultura, cotidianul central Diário de Notícias, FaradoRomi, TVR 1, TVR 2 și TVRi, Agerpres, Cotidianul și, de asemenea, în mediul online, pe social media, respectiv pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei României la Lisabona. Dacă pentru MAE și Meleșcanu, „TVR 1, TVR 2 și TVRi, Agerpres, Cotidianul și, de asemenea, în mediul online, pe social media, respectiv pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei României la Lisabona” reprezintă media internațională, atunci TV Maramureș, Milcovul sau Teleormanul, pot fi incluse în categoria „media națională”. În plus, MAE ne-a mai comunicat că „evenimentele organizate pentru celebrarea Zilei Naționale au beneficiat de o atenție deosebită din partea mass-mediei și la nivel internațional, aflându-se în centrul a numeroase articole de presă și emisiuni sau știri televizate. Cu titlu de exemplu: evenimentele organizate la Washington, New York, Cairo, Republică Moldova, Qatar, Buenos Aires, Dubai”.

 

Greu la deal cu boii mici și la vale cu junici! 

 

În schimb, răspunsul MAE privind statele care au adresat mesaje de felicitări cu ocazia Centenarului a fost unul venit din „puțul gândirii”: „Mesaje de felicitări au fost transmise în cadrul evenimentelor organizate de misiunile diplomatice, dar și pe social media de către ambasadori, înalți demnitari, reprezentanți ai autorităților centrale și locale”. Ca atare, ministerul condus de către Teodor Meleșcanu a anunțat că „printre statele care au adresat mesaje de felicitare României cu prilejul sărbătoririi Centenarului prin intermediul rețelelor de socializare s-au numărat: Lituania, Finlanda, Letonia, Canada, Albania, Azerbaidjan, reprezentanții permanenți la NATO ai Franței, Germaniei, Italiei, Spaniei, Marii Britanii și Statelor Unite”. Orice comentarii la asemenea răspunsuri sunt de prisos, adică greu la deal cu boii mici și la vale cu junici!  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-17

TAGURI: melescanu, centenar, ziua nationala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TRADATORI DE TARA
17 Dec 2018

TE PIS PE CONSTINTA SI MINTEA , MOLIEI COMUNISTE .
Random imageUltimele stiri


STARBAG