2020-04-05 23:51

Membrii PLUS au votat fuziunea prin contopire cu USR

 |  16:36
Membrii PLUS au votat fuziunea prin contopire cu USR

PLUS a votat, sâmbătă, în cadrul Consiliul Național al partidului, rezoluția privind fuziunea prin contopire cu USR,anunță Stiripesurse citând surse politice.

„Consiliul National acorda Biroului National mandat pentru negocierea fuziunii prin contopire intre PLUS si USR. Acordul de fuziune, inclusiv conditiile fuziunii si statutul partidului nou creat, va fi supus aprobarii Consiliului National si ulterior, Conventiei Nationale PLUS si Congresului USR, reunite in sedinta comuna in luna iulie 2020”, au declarat sursele politice.

Negocierile dintre cele două partide sunt însă departe de a se fi încheiat și asta pentru că PLUS și-ar dori o înțelegere cât  mai aproape de paritate cu USR. Cerință greu de acceptat de USR, întrucât oamenii lui Dan Barna vor să existe un congres de fuziune prin absorție, dat fiind faptul că cele două partide nu se află pe picior de egalitate  (USR este partid parlamentar, PLUS nu, iar la nivel teritorial, USR are mai multe filiale și un aparat administrativ mai amplu decât cel al celor de la PLUS), ne-au relatat surse politice.

La finalul ședințelor, Dacian Cioloș și Dan Barna vor susține o conferință de presă comună în care vor prezenta concluziile discuțiilor cu liderii USR și PLUS din toată țara.

Birourile Naționale ale USR PLUS au decis pe 27 ianuarie să solicite organizațiilor locale un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie.

„Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București”, se arată într-un comunicat de presă al Alianței USR PLUS.

În cursul lunii februarie, filialele celor două formațiuni politice își vor desemna, de comun acord, candidații comuni ai Alianței USR PLUS, la alegerile locale din acest an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine