2020-06-05 10:18

Membru CNA, lui Adrian Năstase: Nu vă mai plângeţi. Răbdaţi!

 |  10:44
Membru CNA, lui Adrian Năstase: Nu vă mai plângeţi. Răbdaţi!

Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, i-a transmis, sâmbătă. o scrisoare deschisă lui Adrian Năstase, în care critică faptul că reacţia acestuia faţă de "decadenţa din audiovizual" vine abia acum, "când nu-i mai este de folos". De asemenea, Jucan i-a transmis fostului premier "să nu se mai plângă şi să rabde”.

"Sunt oarecum mulţumit că una dintre creaţiile dumneavoastră, CNA-ul, gardianul politic al televiziunilor fidele partidului pe care l-aţi condus, a ajuns atât de neputincios încât să vă deranjeze chiar şi pe dumneavoastră. Nu contest, împreună cu fostul preşedinte CNA, Ralu Filip, aveţi meritul de a fi pus bazele unei instituţii moderne, care să asigure protecţia moralităţii, decenţei şi respectarea interesului public. Ceea ce, ulterior, aţi permis să se întâmple, prin majoritatea membrilor CNA proveniţi din zona politică pe care aţi stapânit-o, zona reprezentată majoritar în Consiliu chiar şi în prezent, este apariţia unei maşinării care a împins presa spre degradare iar societatea spre scindare, în funcţie de interesele de partid manifestate manipulator prin intermediul televiziunii", a preiczat Valentin Jucan în scrisoarea citată.

Membrul CNA reaminteşte faptul că agresorii jurnalistului timişorean Ino Ardelean nu au fost prinşi până în prezent, după 12 ani de la faptă, dar şi de alte evenimente, "bătăi la Cluj, la sediul poliţiei din Petroşani, ameninţări de tipul celor lansate de Mischie, care nu mai suporta să fie criticat", în pofida cărora presa din România a supravieţuit, "ajungând la momentul în care aţi solicitat să vină "să vă numere ouăle".

"Atacurile la statul de drept, chiar şi de dragul dumneavoastră, au fost împăunate exact cu limbajul trivial pe care îl reclamaţi. Aflaţi, domnule Năstase, că acei bravi membri CNA pogorâţi din zona Kiseleff, consideră că "nemernic", "mercenară-i mă-ta", "găozarule", "creatură împuţită", "târâtură portocalie" e.t.c. sunt simple opinii, cel mult scăpări la nervi, evident din cauza altora. Uneori acceptă şi acordarea de sancţiuni. Modice, e drept, să nu deranjeze prea mult. Şi cum nu este de ajuns, desfrâul verbal este completat şi de zilnica activitate, devenită deja de tip patologic, atacul justiţiei, care bagă în şedinţă, la fel de des, Consiliul Superior al Magistraturii", a afirmat Jucan.

Acesta îl consideră pe Adrian Năstase "direct responsabil de pulverizarea conştiinţei colective a românilor, a moralităţii în presă şi de pierderea realităţii, ca reper", a generaţiei sale, "împinsă de la spate numai pentru executarea mizeriilor politice sau pentru bunăstarea mai-marilor partidului".

"Eu, cel puţin, nu vă voi ierta niciodată pentru modul în care aţi ştiut să fiţi cel mai capabil premier al României, cu o pregătire intelectuală rară, dar numai în folosul acoliţilor domniei voastre, nu şi al meu, un simplu tânăr care la vremea guvernării dumneavoastră dorea să părăsească România. Aşa că nu vă mai plângeţi. Răbdaţi", a comppletat Valentin Alexandru Jucan.

Adrian Năstase a trimis vineri o scrisoare deschisă conducerii Consiliului CNA, în care susţine că finanţarea acestei instituţii nu se mai justifică, pentru că, în prezent, membrii acesteia "par a se trezi doar în perioada campaniilor electorale, atunci când reprezentanţii partidelor îşi număra reciproc minutele de publicitate politică".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-27Parerea ta...

IULIA TABACU
27 Iun 2015

Tov Nastase daca tu pligi poporul ar trebui sa urle in ce stare critica ne ati adus voi astia de la guvernarevoi aveti vile conturi babane iar poporul platitor de taxe si impozite din buzunare goale ca a ti furat tot din Romania mai bine ai face sa ti numeri singur ouale
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine