2020-01-27 04:48

Memorandumul privind mutarea AMBASADEI din Israel ar putea deveni public

 |  14:57
Memorandumul privind mutarea AMBASADEI din Israel ar putea deveni public

Memorandumul adoptat de Guvern în luna aprilie privind mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea deveni public, propunerea în acest sens fiind discutată în Biroul Permanent Naţional al PSD.

„Am discutat, într-adevăr, în Biroul Naţional Permanent. Domnul preşedinte Dragnea a pus această problemă s-o studiem. Şi, dacă se poate face, cred că ar fi bine să ştie tot poporul ce discutăm în Guvern, că nu e nicio problemă, n-avem secrete. Vorbim de România, nu de persoane sau de grupuri politice”, a declarat vicepremierul Paul Stănescu.

Întrebat dacă acest lucru s-ar putea face în şedinţa de Guvern de joi, Stănescu a răspuns: ”E posibil, nu ştiu să vă spun. Decizia va fi luată în Guvern. E o problemă a Guvernului, Guvernul va decide acest lucru, a fost o propunere.”

În urmă cu două săptămâni, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, declara, în Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor, că Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Israel şi-l asumă, este o iniţiativă a MAE şi nu este un document clasificat secret, dar are informaţii care nu sunt publice şi de aceea este ”confidenţial”.

El a spus că este vorba despre aprobarea Guvernului doar pentru efectuarea unei analize, în care sunt implicate toate ambasadele României, în special cele din Orientul Mijlociu şi din lumea arabă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-23Parerea ta...

ANONIM
23 Mai 2018

CORECT. TREBUIE SA STIM SI NOI . PSD SI ALDE NU REPREZINTA ROMANIA SI INTERESELE POLITICII EXTERNE ALE ACESTEI TARI. ESTE O PROBLEMA CARE POATE AFECTA MULT ROMANIA DACA NU SE IA O DECIZIE CORECTA. PALESTINA ,TARILE ARABE , TURCIA ETC. TREBUIE SA AIBA UN RASPUNS CORECT. DACA SE IA O HOTARARE GRESITA PUTEM AVEA DE SUFERIT SI INTRU-UN SENS SI IN ALTUL...ASA CA ....DIPLOMATII SA ANALIZEZE NU POLITICIENII ..DACA MUTAM SAU NU AMBASADA ( UNDE ESTI CEAUSESCU ?...)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine