2019-08-20 04:52

MESAJUL ferm al lui IOHANNIS: Soluţionaţi URGENT această CRIZĂ

 |  11:26
MESAJUL ferm al lui IOHANNIS: Soluţionaţi URGENT această CRIZĂ

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a afirmat, joi, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că președintele Klaus Iohannis a luat act de scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care au anunțat că au retras sprijinul politic pentru Guvern și cer schimbarea Executivului, însă arată că, potrivit Constituției, funcția de prim-ministru nu a devenit încă vacantă. Totodată, şeful statului le solicită expres guvernaţilor să soluţioneze urgent această criză.

„Președintele României a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE prin care aceștia anunță că au retras sprijinul politic pentru Guvern. Președintele României a luat act că în interiorul coaliției a apărut o nemulțumire în ceea ce privește activitatea Executivului și că se dorește schimbarea întregului cabinet”, a spus  Mădălina Dobrovolschi.

”În acest sens, Administrația Prezidențială face următoarele precizări legate de procedură: Potrivit art. 106 din Constituție, „funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege”. Conform art. 107 al Legii Fundamentale, „Dacă primul-ministru se află în una dintre situațiile prevăzute la articolul 106, cu excepția revocării, sau este în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, Președintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuțiile primului ministru, până la formarea noului Guvern”. Deocamdată nu ne aflăm în niciuna din situațiile menționate în Constituție. Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie ca urmare a demisiei primului-ministru sau prin adoptarea în Parlament a unei moțiuni de cenzură, Președintele României va declanșa procedurile constituționale în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru. În situația în care Guvernul va fi demis conform Constituției, Președintele României va urma cu celeritate pașii procedurali prevăzuți în Legea Fundamentală.

Președintele solicită soluționarea urgentă a crizei din interiorul Coaliției de guvernare pentru a evita instabilitatea politică. Rezolvarea crizei interne a Coaliției este strict răspunderea partidelor din care este alcătuită. Președintele României garantează respectarea Constituției în această procedură”, a încheiat Mădălina Dobrovolschi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-15

In legatura cu acest articol...

OLGUŢA, încă un ATAC la Grindeanu: Doar EL credea că e pe VIAŢĂ pe acel scaun

UPDATE. Tudorel TOADER îşi vede de treabă în continuare. Ministrul JUSTIŢIEI critică evaluarea PSD

Asul din mâneca lui GRINDEANU! Ce le transmite el miniștrilor care și-au dat deja DEMISIA

GRINDEANU îi dă replica lui DRAGNEA: „Nu îmi dau DEMISIA! E Guvernul României, nu al CExN-ului!”. În ce condiții spune că ar pleca totuși de la Palatul Victoria

DRAGNEA a făcut ANUNȚUL: „Toți miniștrii PSD au demisionat, facem un nou Guvern cu ALDE!”

Ce posturi bănoase i-a propus DRAGNEA lui GRINDEANU în schimbul DEMISIEI. Care a fost răspunsul premierului

Circ la PSD: Grindeanu a cerut DEMISIA lui Dragnea. În ce condiții ar fi dispus premierul să plece de la Palatul Victoria

Grindeanu nu DEMISIONEAZĂ! Mesajul său pentru liderii PSD: „L-ați trezit pe Iohannis cu OUG 13, acum vreți să îi dați Guvernul?"

Partidul lui TĂRICEANU i-a retras sprijinul politic lui GRINDEANU. Ce vor face miniștrii ALDE
Parerea ta...

GOGU
15 Iun 2017

Ce sa comentezi.....zise puscalau....si tragi apa !!!.... altceva nu poate debita....decat ceva dupa care sa tragi apa !!!!
ANONIM
15 Iun 2017

CAZUL DRAC-NEA SI PROSTARICEANU ESTE EMBLEMATIC PENTRU SISTEMUL MAFIOT DIN RO. ACESTI POLTRUCI FAC PARTE DIN ORGANIZTII INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA CU PERICOL SOCIA DEOSEBIT DE GRAV , ORGANIZATII CARE OFICIAL SE NUMESC PARTIDE SAU FORMATIUNI POLITICE. ACESTE ORGANIZATII AU DISTRUS RO , AU SARACIT-O DEOARECE TOATE COMPONENTELE, STRUCTURILE , RESURSELE SI BOGATIILE STATULUI SUNT CONTROLATE DIRECT DE EI MASONII MAFIOTI SAU DE CATRE SLUGILE LOR IN NUMELE ASA ZISEI DEMOCRATII SAU AL INTERESULUI NATIONAL.
@ANONIM
16 Iun 2017

Aberatiile unei minti bolnave SI FASCISTOIDE Cei vizati sunt basescu iohannis PNLul in intregime UsrUL CARE ESTE FORMAT DIN PSIHOPATI SI SCHIZOFRENI SOROS MONICA MACOVEI Iata cine a distrus tara mai animalule!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray