2019-07-19 04:53

MESAJUL președintelui Iohannis de Ziua Constituției

 |  11:49
MESAJUL președintelui Iohannis de Ziua Constituției

În mesajul său de Ziua Constituţiei, preşedintele Klaus Iohannis îndeamnă toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul Legii Fundamentale. Acesta subliniază că promovarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

De asemenea, șeful statului remarcă faptul că românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi.

„În orice democraţie, Constituţia este expresia cea mai înaltă a valorilor unei naţiuni şi asigură acea legătură de încredere între cetăţeni şi instituţiile statului, esenţială pentru dezvoltarea solidă şi durabilă a oricărei societăţi. Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate. Ca Preşedinte al României, în temeiul atribuţiilor de a veghea la respectarea Constituţiei, îndemn toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul Legii Fundamentale, condiţie indispensabilă pentru buna guvernare a societăţii româneşti”, este mesajul integral şefului statului de Ziua Constituţiei României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-08Parerea ta...

DU-TE BĂ!
08 Dec 2017

Schimbată Constituția! A fost făcută pe genunchi, DE HOȚI!
LEVST.
08 Dec 2017

"... Românii, mai uniţi ca niciodată. Independenței justiției, lupta împotriva corupției sunt valori care..."_____---------_____"Cu cat se va striga mai tare "Pace! Pace!", cu atat mai multe pregatiri de razboi... Asta este valabil si cu unirea, romanii sunt mai dezbinati si mai faramitati ca niciodata, poate ca sunt uniti "romanii" lui, adica sasii, am inteles ca SRS le-a "retrocedat" averi impresionante , si nici el nu a iesit din litera "constitutiei" ali-babesti ,"Cine imparte, parte-si face!"...Altfel, ca deobicei, sa te fereasca dumnezeu de palavrageala mutului, cand este vorba de actiune, el doarme bustean, sau e in excursie pe la Busteni, sa se racoreasca dupa ce a venit din Florida...Chiar nu se sesizeaza nimeni de discrepanta cosmica ,dintre vorba si fapta a acestui maimutoi, care-practic- isi bate joc , fatis, de romanitate?
LEVST.
08 Dec 2017

pentru noii-intrati pe pagina :SRS= slanina ranceda de Sibiu
@ LEVST
08 Dec 2017

SUBSCRIU.....acest grof ar trebui sa vorbeasca dupa ce da banii si casele obtinute gratuit !!!
@ LEVST
08 Dec 2017

SUBSCRIU.....acest grof ar trebui sa vorbeasca dupa ce da banii si casele obtinute gratuit !!! RANCED A FOST DE CAND A INCERCAT SA AVANSEZE CU AJUTORUL PSD/GRIVCO
ALEX
08 Dec 2017

Postaci platiti, nu aveti cum sa distrageti atentia de la masacrul asupra legilor justitiei. Sunteti niste paraziti si voi, tineti tara pe loc. Nu stiu cum puteti dormi noaptea.
@ALEX
09 Dec 2017

Ori esti prost ...sau chiar esti prost !!!!.... judeca cu creierul tau....daca mai ai !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray