2020-08-10 19:36

Mesajul Ministerului de Externe după moartea lui Elie Wiesel

 |  13:58
Mesajul Ministerului de Externe după moartea lui Elie Wiesel

Ministerul de Externe (MAE) a precizat duminică, într-un comunicat de presă, că Elie Wiesel a avut un rol important în asumarea responsabilității și a istoriei naționale din perspectiva tragediei Holocaustului în țara noastră.

"Ministerul Afacerilor Externe a aflat cu tristețe despre decesul, la 2 iulie 2016, a laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel și transmite un mesaj de sincere condoleanțe familiei acestuia. Elie Wiesel va rămâne în amintirea întregii lumi pentru îndemnurile puternice pe care le-a transmis viitoarelor generații de a depune toate eforturile pentru a nu uita tragedia Holocaustului și, mai ales, pentru a acționa în solidaritate pentru ca o asemenea tragedie să nu mai fie posibilă niciodată", se arată în mesajul MAE.

Ministerul de Externe a reiterat faptul că Elie Wiesel s-a născut în 1928 în România și a supraviețuit terorii de la Auschwitz.

"Ca urmare a tragediei care i-a marcat anii adolescenței, Elie Wiesel a devenit una dintre personalitățile-cheie la nivel mondial care au luptat constant pentru păstrarea memoriei Holocaustului și a impactului pe care această dramă a avut-o asupra umanității. În 1986 eforturile sale de combatere a violenței și a uitării Holocaustului au fost recunoscute prin acordarea Premiului Nobel pentru Pace. În scrisoarea de acordare a prestigiosului premiu, Comitetul Nobel îl numea pe Elie Wiesel mesager al umanității. Pentru România, Elie Wiesel a avut un rol important în asumarea responsabilității și a istoriei naționale din perspectiva tragediei Holocaustului în țara noastră", menţionează sursa citată.

MAE subliniază că „în 2003, Elie Wiesel a devenit președintele Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului în România”.

„Acest mecanism a lucrat cu rigoare la elaborarea Raportului final al Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului, document de referință privind implicarea României în Holocaust, asumat în mod oficial de autoritățile de la București. Păstrarea memoriei Holocaustului este una din liniile de acțiune ale Alianței Internaționale pentru Memoria Holcoaustului (IHRA), a cărei președinție este asigurată de România în anul 2016", a completat MAE. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-03

In legatura cu acest articol...

Ion Iliescu: Opera lui Elie Wiesel rămâne şi lucrează pentru o lume mai bună și mai pașnică

Dacian Cioloş: Elie Wiesel a fost o voce neobosită împotriva violenței

Barack Obama, despre Elie Wiesel: A fost conștiința lumii și un memorial viu
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz