2019-12-14 14:34

Mesajul premierului către autorităţile chineze

 |  19:45
Mesajul premierului către autorităţile chineze

Investiţiile companiilor chineze sunt binevenite în România, iar relaţiile economice pot să evolueze foarte bine, a declarat luni premierul Victor Ponta, citat de Agerpres, la întâlnirea cu viceprimarul Shenzhenului, Tang Jie. Ulterior, Victor Ponta a plecat la Beijing. El va avea marţi întâlniri cu preşedintele chinez Xi Jinping şi premierul Li Keqiang.

„În ultima perioadă, creşterea economică a Chinei a încetinit. Încetinirea aceasta s-a produs în Shenzhen încă de acum zece ani. De la o creştere anuală de 20-25%, am ajuns până la 15% în acest an. Am pierdut practic 10% începând cu 2010. Respectând această rată a scăderii, credem că în următorii ani se va ajunge la 8%. Se conturează un nou tip de dezvoltare economică a Shenzhenului în următoarea perioadă“, i-a spus Tang Jie premierului Ponta.

„Acum, unul dintre punctele noastre de acţiune vizează reducerea nivelului de carbon, adică protecţia mediului. Începând de acum 30 de ani, din dorinţa de a dezvolta industria, am neglijat într-un fel aspectul protecţiei mediului. În acest fel, tot ce însemna factor de poluare chimică a crescut foarte mult. Nici nu trebuie să mai amintim numărul de localităţi şi oraşe afectate în acest moment de o poluare severă“, a spus el. Premierul Ponta s-a declarat conştient de „provocările“ pe care le generează dezvoltarea economică şi a susţinut că experienţa Shenzhenului „este utilă pentru toată lumea“.

„Am auzit cu toţii despre istoria extraordinară a oraşului şi despre dezvoltarea extraordinară în special prin investiţiile economice şi prin companiile care sunt aici. Din acest motiv, în aceste zile de vizită, am dorit să fim aici la Shenzhen cu toată delegaţia, pentru a întâlni autorităţile locale şi pentru a vizita trei dintre companiile dvs. importante (Huawei, ZTE, China Nuclear Electric - n.r.) Avem proiecte economice importante cu toate cele trei şi sperăm ca relaţia de colaborarea dintre România şi aceste companii să evolueze“, a afirmat Victor Ponta. Shenzhen reprezintă o zonă economică specială a Chinei, unde îşi au sediile giganţii mondiali în industria telecomunicaţiilor, precum Huawei şi ZTE, vizitate luni de şeful Executivului român.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-01

Mai multe imagini:
Mesajul premierului către autorităţile chineze
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray