2020-07-09 13:07

Mesajul premierului Victor Ponta pentru Uniunea Armenilor din România

 |  13:52
Mesajul premierului Victor Ponta pentru Uniunea Armenilor din România

Premierul Victor Ponta a felicitat, miercuri, Uniunea Armenilor din România, la împlinirea a 25 de ani de la reînființare. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că, în condiţiile actualei crize a refugiaţilor, este importantă păstrarea unui climat de toleranță față de minorități.

"Mă aflu aici din dorința de a da un mesaj din partea Guvernului României într-un moment deosebit — un sfert de secol de la reînființarea Uniunii Armenilor și în apropierea unui secol de la înființarea inițială. Un mesaj de respect pentru activitatea Uniunii Armenilor, un mesaj de prietenie pentru cei doi Varujani (Varujan Pambuccian și Varujan Vosganian — n.r.) cu care am avut ocazia și cu care lucrez în continuare, eu zic pentru îmbunătățirea vieții politice, pentru că spre deosebire de cei care reprezentăm partidele tradiționale reprezentanții minorităților naționale în Parlament au avut întotdeauna un rol de echilibru, un rol de profesionalism. Un semn de respect și un semn de prețuire pentru ceea ce ați realizat în cei 25 de ani, pentru ceea ce faceți și astăzi și ceea ce trebuie să faceți în continuare", a afirmat premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres. 

Prim-ministrul a susţinut că este extrem de important ca în aceste zile "să nu trăim în iluzia că demoni ai trecutului, adică șovinismul, xenofobia, teama de străini, de minorități, au dispărut cu adevărat".

"Cred că doar sunt îngropați adânc în conștiința publică a poporului român și nu doar a poporului român, iată și a Europei, și când apar momente dificile, așa cum este acesta prin care trece Europa, al crizei refugiaților, (...) cred că sunt momente în care acești demoni pot să iasă foarte ușor la suprafață. Întotdeauna vom găsi oameni politici suficient de cinici și de iresponsabili să folosească acești demoni, să folosească aceste momente și să scoată din conștiința publică ceea ce este rău cu adevărat, și anume ideea că, dacă ceva e rău în România, e din cauza minorităților sau din cauza străinilor sau din cauza unui plan mondial împotriva noastră”, a menţionat Victor Ponta.

Premierul a ţinut să precizeze că Guvernul pe care îl conduce a sprijinit așezămintele religioase ale comunității armene.

"Eu cred că România secolului XXI este România în care nu doar că ne tolerăm toți, ne respectăm toți și înțelegem că cei care vor să trăiască din conflicte între majoritate și minoritate, între diverse culte și religii sunt, de fapt, pericolul pentru noi. E un moment chiar dificil, e un moment în care aceste valori universale trebuie să iasă la suprafață", a afirmat premierul Victor Ponta. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz