2020-05-31 13:55

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Veteranilor

 |  13:59
Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Veteranilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, afirmând că faptele lor vor rămâne în paginile istoriei României ca model pentru generaţiile viitoare.

"România celebrează Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii, moment de o autentică valenţă spirituală, în care se cuvine să îi comemorăm şi omagiem pe toţi aceia care, purtând uniforma Armatei României şi sub culorile drapelului nostru naţional, şi-au adus sacrificiul suprem ori au fost răniţi în teatrele de operaţii în care statul român s-a angajat, alături de aliaţi şi parteneri", se arată în mesajul preşedintelui, transmis de consilierul de stat Mihai Şomordolea.

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să mulţumească "cu emoţie adâncă" militarilor şi civililor români, decedaţi sau răniţi, care s-au sacrificat în diversele teatre de operaţii.

"Astăzi, putem afirma cu tărie că garanţiile de securitate solide de care România se bucură în prezent se datorează în mare măsură şi acestui spirit de sacrificiu care întruchipează coloana vertebrală simbolică a loialităţii şi patriotismului. Să nu uităm să transmitem gândurile noastre de bine, alinare, compasiune şi recunoştinţă şi familiilor îndurerate ale veteranilor de război, pentru curajul, neclintirea şi demnitatea cu care au trecut prin aceste dure încercări", a completat preşedintele.

Klaus Iohannis le-a transmis veteranilor din teatrele de operaţii că faptele lor „rămân în paginile istoriei româneşti, pentru a servi drept model generaţiilor următoare. Vă preţuim şi vă mulţumim pentru devotamentul faţă de ţară".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-11Parerea ta...

COSTICA
11 Noi 2016

IN TEATRELE DE OPERATIUNI AU MERS SI JANDARMII, POLITISTII ROMANI ETC. DAR ACESTIA NU SUNT CONSIDERATI VETERANI MILITARI CONFORM ONG 82/2006 de ce? EI NU SUNT TOT MILITARI SAU FAC PARTE DIN ALTA CATEGORIE...SUNTEM IN ROMANIA SI ASA SE RESPECTA LEGEA ?
ANONIM
11 Noi 2016

Frumos ca ne mai gandim la cei care au iubit Romania. OUG 82 face feferire la militari este bine sa ne gandim si la jandarmii si la politistii care au fost in aceste zone. Au avut de infruntat greutati la fel de mari ca si militarii. Ei nu sunt "veterani militari" de ce? pentru ca pe ministrul de interne il doare in c.... de ei . NU ESTE BINE
MIREL CEL MARUNTEL
11 Noi 2016

SA INTELEG CA JANDARMII SI POLITISTII CARE MERG IN ZONE DE CONFLICT SAU MOR NU SUNT "VETERANI MLITARI". ADICA D-UL MINISTRU TUDORACHE ESTE RUPT DE REALITATE...DOAR MILITARII SUNT VETERANI IAR CEILALTI SUNT ....CA....NARI...PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT. NU ESTE NORMAL
ANONIM
11 Noi 2016

Probabil ca domnul ministru TUDORACHE NU ESTE JUTRIST SI NU STIE CA LEGEA TREBUIE APLICATA PESTE TOT. ...ADICA SI LA JANDARMII, POLITISTII CARE MERG IN TEATRELE DE OPERATIUNI...ADICA " PENTRU UNII MUMA PENTRU ALTII CIUMA"..... SE PARE CA EXPERIENTA SA DIN KOSOVO NU L-A AJUTAT SA INTELEAGA FAPTUL CA LEGEA SE RESPECTA LA TOTI NU DOAR LA UNII...ADICA DOAR LA MILITARI...PACAT CA NU A INVATAT NIMIC DIN CEEA CE ERA IN SISTEMUL UE ...DIN KOSOVO ...INVATATI ...INVATATI ...NU FITI DOAR TEHNOCRATI....
ANONIM
11 Noi 2016

Domnule ministru TUDORACHE respecta legea. JANDARMII SI POLITISTII AU ACELEASI DREPTURI CA SI MILITARII. OUG 82/2006 trebuie sa fie egal pentru toti MILITARII mai frate. PENTRU UNII MUMA SI ALTII CIUMA IN ROMANIA...Probabil ca in UE { asa a-ti invatat dvs) NU ESTE ACEASI LEGE PENTRU TOTI ...ASA A-TI INVATAT DUMNEAVOASTRA SI IN KOSOVO...PACAT ...MARE PACAT ...NU STIU CE A-TI INVATAT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine