2020-07-02 18:28

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Drapelului Naţional

 |  11:25
Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Drapelului Naţional

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică, că românii sărbătoresc pe 26 iunie unul dintre cele mai prețioase însemne ale identității naționale - Drapelul, care reprezintă astăzi o Românie modernă, stat național, suveran și independent.

''Sărbătorim pe 26 iunie unul dintre cele mai prețioase însemne ale identității naționale — Drapelul României. Această zi, încărcată de profunde semnificații, ne oferă prilejul să reflectăm la istoria națiunii noastre, precum și la contribuția pe care fiecare dintre noi o putem avea la definirea viitorului ei. Tricolorul ne reamintește de momente memorabile ale devenirii statului român, care stau mărturie a iubirii de neam, a dorinței de unitate și libertate, a onoarei și gloriei poporului nostru. Astăzi, Drapelul reprezintă o Românie modernă, stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, partener de încredere al SUA și membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene'', se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, transmis de Ziua Drapelului.

Şeful statului a mai precizat că generațiile viitoare trebuie educate ''în spiritul dragostei față de valorile românești''.

''Se cuvine să iubim și să respectăm tot ceea ce reprezintă Drapelul României și să transmitem și generațiilor viitoare aceste nobile sentimente, educându-le în spiritul dragostei față de valorile românești înscrise, încă din 1848, pe faldurile sale: libertate, dreptate și frăție. Cu această ocazie, adresez un mesaj de recunoștință înaintașilor noștri pentru sacrificiul lor în lupta pentru unitate și independență, precum și românilor de pretutindeni, care se simt mândri de apartenența lor și de valorile noastre naționale. La mulți ani, Tricolor!'', a subliniat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-26

In legatura cu acest articol...

26 iunie, Ziua Drapelului Naţional. Autorităţile organizează o serie de evenimente educative
Parerea ta...

SURSA
26 Iun 2016

Ai facut armata Bre Bastane ? Am uitat , a facut o viata , socrul securist sef la sibiu .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz