2020-07-03 19:29

Mesajul ministrului turismului transmis din vie: Exploraţi desculţi Grădina Carpatică!

 |  18:59

Ministrul turismuluiscoate din poşetă idei noi pentru promovarea agroturismului. Udrea le-atransmis localnicilor din Pietroasele că ar atrage turişti dacă ar reveni laobiceiul de a zdrobi strugurii cu picioarele goale. Deşi la Pietroasele şi-adat jos obişnuiţii săi pantofi cu toc, „Blonda de la Cotroceni” nu a pus înaplicare propriile sfaturi. Ea a încălţat nişte cizme de cauciuc.

“Amdiscutat despre organizarea culesului strugurilor, cu toate tradiţiile, cumustitul strugurilor în mod tradiţional, nu cu aceste utilaje moderne carebineînţeles sunt bune pentru producţia industrială, însă farmecul este sămusteşti strugurii cu picioarele goale, aşa cum se făcea pe vremea când eumergeam la cules. Aceasta ar putea duce la promovarea turismului viti-vinicol”,a declarat Udrea, citată de Mediafax.

Elena Udrea s-a deplasat sâmbătă în comunaPietroasele, unde a vizitat staţiunea viticolă din localitate, alături de IurieReniţă, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti. Ea şi-a anunţat vizita cuo zi înainte pe blogul personal, unde s-a lăudat puţin cu momentele dincopilărie când se ducea la cules de vie. “Îmi aduc şi acum aminte de masa deprânz, pe pătură, sub nucul din vie, de mirosul de strugure strivit în praf, dedrumul de întoarcere către casă, cu căruţa, pe înserat, şi de mustitulstrugurilor în tocitoare. Sunt unele dintre cele mai frumoase amintiri dincopilărie pe care le poate retrăi un adult”, făcea Udrea pe blog o avanpremierăa vizitei de la Pietroasele.

Îmbrăcată în colanţi de culoare gri, bluză deaceeaşi culoare şi cu pantofi cu tocuri înalte, Elena Udrea a discutat cureprezentanţii staţiunii, dar şi cu un grup de foşti colegi de şcoală care auaşteptat-o în localitatea Pietroasele. După vizita la staţiunea de la Pietroasele,ministrul turismului a mers să-şi schimbe vestimentaţia, îmbrăcându-se adecvatpentru a participa la culesul strugurilor. Ea şi-a dat jos pantofii cu toc şi aîncălţat cizme de cauciuc.

Elena Udrea a declarat că atât “turismul în natură", cât şi “turismul cultural”au devenit “extrem de atractive”, iar agroturismul este din ce în ce mai căutatde către turiştii din străinătate.

“Agroturismul este căutat în pieţe ca Franţa,Germania, Italia, Statele Unite, ne bazăm şi pe turiştii de pe piaţa rusă, o piaţănouă, dar cu mare potenţial, şi sperăm în zona aceasta a Europei de Sud-Est caRomânia să se remarce ca o destinaţie de turism cu resurse unice, avem acesteresurse, dar trebuie să reuşim să le promovăm, să le punem în valoare”, a maispus Elena Udrea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz