2020-02-17 15:25

Mexicul, la un pas de legalizarea drogurilor

 |  16:08
Mexicul, la un pas de legalizarea drogurilor

Preşedintele Mexicului, Felipe Calderon, a acceptat săînceapă discuţiile pentru legalizarea drogurilor, după ce numărul victimelorrăzboiului cu traficanţii a ajuns la 28.000. Asta după patru ani de la debutulofensivei împotriva cartelurilor drogurilor.

"Este o dezbatere fundamentală. Trebuie analizate cu atenţie toateargumentele pro şi contra", a spus preşedintele Calderon, potrivit The Guardian.

Pânăde curând, Guvernul a susţinut că 90% din totalul victimelor făceau parte dingrupurile de traficanţi, iar restul - din agenţiile de securitate. Dar înultimele luni, Executivul a început să admită faptul că numărul civililorucişi, printre care copii şi tineri, a crescut alarmant.Ideea că soluţia cea mai bună ar fi legalizarea drogurilor a venit din partea atrei foşti preşedinţi din America Latină, care au şi semnat un document princare şi-au justificat propunerea.Cesar Gaviria din Columbia, Fernando Cardoso din Brazilia şi Ernesto Zedillo dinMexic au cerut guvernelor să ia în considerare legalizarea drogurilor, pentru atăia din profiturile cartelurilor.Edgardo Buscaglia, expert în crimă organizată, este însă de părere cănumeroasele carteluri mexicane vor continua să se lupte între ele, chiar dacădrogurile ar fi legalizate.

"Legalizareadrogurilor este o politică bună, dar nu va fi o unealtă eficientă pentrucombaterea crimei organizate", a spus Buscaglia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine