2020-06-02 01:57

Mihai CHIRICA, primarul Iașiului, nu se mai ASCUNDE. Ce probleme are edilul cu justiția

 |  11:27
Mihai CHIRICA, primarul Iașiului, nu se mai ASCUNDE. Ce probleme are edilul cu justiția

Primarul Mihai Chirica a admis miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că are calitatea de inculpat în dosarul "Skoda", instrumentat de procurorii anticorupție.

Întrebat de jurnaliști dacă are sau nu calitatea de inculpat, Mihai Chirica a recunoscut că i s-a schimbat calitatea de martor în cea de inculpat în dosarul ca vizează achiziția, în mai 2013, a unor autoturisme marca Skoda pentru dotarea Poliției Locale, mașini care în realitate, potrivit procurorilor DNA, ar fi fost folosite de cei aflați la conducerea Primăriei Iași.

"În momentul de față, față de ceea ce v-am spus, rămân în continuare atașat ideii că adevărul trebuie aflat și dreptatea trebuie făcută prin mijloacele prevăzute de justiție. E clar că nu voi obstrucționa nicio situație legală referitoare la acest lucru. Da, este adevărat. (...) Nu pot evita ieșirea în spațiul public motivat de o chestiune care vizează justiția. Este adevărat că mi s-a adus și acest statut", a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit Agerpres.

Justificările primarului

El a făcut referire și la faptul că, deși era viceprimar, nu era ordonator principal de credite.

"Nu am decis sub nicio formă în mod direct, personal, pentru cineva anume. Niciuna dintre iubitele mele nu și-a cumpărat Skoda. Ca urmare, nu am nicio emoție din acest punct de vedere, dar trebuie să se facă lumină, pentru că acolo sunt colegi care lucrau alături de mine, funcționari din Primărie, contabili, directori economici, directori tehnici și alții. Nici lor nu le e comod să discute pe un asemenea subiect. Nici eu nu o voi face", a declarat primarul Chirica.

Întrebat dacă procurorii anticorupție i-au pus sechestru pe bunuri, edilul a evitat să ofere un răspuns concret.

Declarațiile se referă la un dosar instrumentat de DNA privind achiziția în mai 2013, în sistem leasing, a patru autoturisme pentru dotarea Poliției Locale, mașini care ar fi fost folosite de cei aflați la conducerea Primăriei Iași.

Chirica este cel care, în calitate de viceprimar, ar fi semnat, în baza unei delegații primite de la primarul de la acea vreme, Gheorghe Nichita, caietul de sarcini aferent acestei achiziții.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-03Parerea ta...

GRUIA STOIAN
04 Aug 2017

Ce ai realizat cu zborsirea pe care ai provocat o in PSD Nici nu stii ce i cu tine VAI de capul tau Sperai sa fii iertat daca denigrezi partidul Nu e asa vei plati
IURASCU VLADIMIR
07 Aug 2017

Domnule primar vei vrea sa mai fii ales inca o data dupa expirarea mandatului Suntem multi multi parinti care au copii stabiliti la Ciurea si LUNCA CETATUII desi noi batranii locuim in iasi mergem in fiecare zi sa i ajutam cu nepoteii Transportul in comun acum este dezastruos un singur traseu 41 si cele 2 trasee puse pana la Ciurea dar la niste ore nepotrivite Domnule primar de ce nu se revine la normal pentru ca este greu asa Va rugam ajutati ne domnule primar Eficientizati traseele 41 44 si 27 si lasati le cum au fost inainteDomnule primar trebuie controale mai severe la bilete mai ales ca rudele noastre de la Ciurea circula liber ca voda prin loboda
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine