2020-02-22 09:39

Mihai Fifor îi atacă pe politicienii români care vor păstrarea MCV: Blochează drumul României spre Spațiul Schengen

 |  11:42
Mihai Fifor îi atacă pe politicienii români care vor păstrarea MCV: Blochează drumul României spre Spațiul Schengen

Mihai Fifor susține că nu reformele sau lupta anticorupție ar fi motivele pentru care Bulgaria este lăudată de Comisia Europeană iar România nu.

Potrivit secretarului general al PSD, România este criticată din cauza unor politicieni ca Monica Macvoei și a unor partide ca PNL și USR, care „cer cu ochii injectați să se mențină MCV”.

”Comisia Europeană vrea să ridice MCV în cazul Bulgariei, dar îl menţine pentru România. Ai zice că Bulgaria şi-a reformat justiţia. Da’ de unde! Presa bulgară ne spune că la ei se închid zilnic 188 de cazuri penale, iar în ultimul an 1 milion de astfel de dosare s-au clasat pentru că s-au prescris faptele. Sunt 9 bulgari încarceraţi în prezent pentru corupţie, dintre care, cei mai mulţi pentru că au vrut să dea între 5 şi 25 de leva ca să scape de o amendă de circulaţie. Deci nu reformele şi lupta anti-corupţie sunt motivele pentru care Bulgaria e lăudată, iar România e criticată. Vina este a noastră, a românilor!”, scrie Fifor pe Facebook.

El susţine că, în Bulgaria, nimeni nu a îndrăznit vreodată să ceară public menţinerea MCV.

”La noi, însă, e o întreagă pleiadă de indivizi, în frunte cu Monica Macovei, Cristian Preda, Siegfried Mureşan şi alţi europarlamentari PNL şi USR, care cer cu ochii injectaţi să se menţină MCV pentru România! Ce nu înţeleg aceşti „români”, care îşi denigrează ţara în afară, e că rapoartele MCV sunt invocate pentru a ţine România în afara Spaţiului Schengen, împiedicându-ne astfel să devenim o rută comercială între Marea Neagră şi vestul Europei. Iar asta înseamnă bani mulţi pierduţi de ţara noastră!”, consideră liderul PSD.

El mai afirmă că ruta va trece probabil prin Bulgaria, ”pentru că bulgarii, oricât se ceartă între ei acasă, îşi apără cu toţii ţara în afară”.

Comisia Europeană a publicat marţi rapoartele MCV privind România li Bulgaria, menţinând MCV pentru România, pentru că, de la ultimul raport, din noiembrie 2018, a constatat o involuţie faţă de progresele înregistrate în anii precedenţi, situaţie care constituie o sursă de preocupare majoră. De asemenea, evoluţia situaţiei în primele luni ale anului 2019 a constituit o sursă de preocupare majoră pentru Comisie. Comisia Europeană afirmă, însă, în comunicatul referitor la raportul MCV, că progresele înregistrate de Bulgaria sunt suficiente pentru a considera îndeplinite angajamentele asumate în momentul aderării la UE. Decizia finală privind ridicarea MCV va fi luată după consultarea Consiliului UE şi a PE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-23Parerea ta...

ASCUNDEțI-VA NAIBII
23 Oct 2019

Mihai Fifor susține niște prostii colosale , Dancila lipsește din acest tablou ipocriziei românești și aveți și un război gata făcut cu Uniunea Europeana
CU WC IN FUNDUL CURțII
23 Oct 2019

Pentru Mihai Fifor !Romania este o necunoscuta clar iar romanul este o sluga încălțată. Ce pretenții ai de la un asemenea om care huiduie Europa ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine