2020-04-07 00:51

Mihai Fifor îl atacă dur pe Florin Cîțu: Ne arată cât este de nepregătit. Lucrează în defavoarea cetățenilor

 |  15:00
Mihai Fifor îl atacă dur pe Florin Cîțu: Ne arată cât este de nepregătit. Lucrează în defavoarea cetățenilor

Mihai Fifor, fostul secretar general al PSD, susține că Florin Cîțu lucrează în defavoarea românilor și în serviciul marilor companii, actualul ministru al Finanțelor demonstrând totodată că este și foarte prost pregătit.

”Din păcate, predicțiile pe care le-am făcut aici despre austeritatea pe care o va aduce PNL încep să se împlinească rând, pe rând.

Ieri, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că va anula salariul minim diferențiat pentru angajații cu studii superioare, susținând că România ar fi singura țară în care sunt mai multe salarii minime și că PSD ar fi făcut o discriminare întrei cei cu carte și cei fără carte.

În primul rând, această ură împotriva celor cu studii superioare am mai văzut-o doar în perioada comunistă, în care proletariatul avea un statut suprem în societate.

În al doilea rând, Florin Cîțu ne arată cât de prost pregătit este. Doar în Uniunea Europeană sunt alte șase state care diferențiază salariul minim în funcție de nivelul de calificare, deci inclusiv după studii: Franța, Belgia, Ungaria, Slovacia, Estonia, Luxemburg.

Mai sunt apoi state, precum Germania, care au stabilit salarii minime pe fiecare ramură profesională sau în funcție de regiune.

În al treilea rând, formula de calcul pentru salariul minim propusă de PNL, pe baza productivității și inflației este o aberație în defavoarea angajaților și în favoarea corporațiilor. În Europa practica obișnuită este de a raporta salariul minim la salariul mediu, pentru a nu crește decalajele sociale.

Pe formula PNL, în anul 2020, salariul minim va fi sub 40% din salariul mediu, în timp ce în UE procentul este între 45% și 60%.”, scrie Mihai Fifor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-27Parerea ta...

FOARTE PROST PREGăTIT
27 Noi 2019

Ipocrizia politicianului ? România lăsată moștenire de PSD/Cu căruța, la școală, într-o dimineață cu 3 grade Celsius în termometre
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine