2020-02-26 18:11

Mihai Şeitan - stăpânul haosului

 |  18:25
Mihai Şeitan - stăpânul haosului

Ministrul muncii, Mihai Şeitan, a fost deja remaniat, simbolic,de artişti, scriitori, jurnalişti şi ceilalţi români care lucrează pe drepturide autor şi contracte de persoană fizică autorizată. Bâlbâileile ordonanţeicare reglementează acest domeniu şi atitudinea sa arogantă de a nu vedea de laînălţimea scaunului de ministru cozile de la ghişee l-au transformat pe Şeitanîn cel mai înjurat român din ultimele trei zile. Este înjurat cu subiect şipredicat pe bloguri şi pe la cozile de la ghişee, ironizat şi criticat chiar depoliticienii din principalul partid de guvernare, PDL. Europarlamentarul democrat-liberalCristian Preda i-ar pune în braţe un teanc de drepturi de autor şi l-ar împingela coadă să vadă şi el cum este. Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean îl facevinovat de haosul creat la ghişee alături de ministrul finanţelor, SebastianVlădescu. Ieri, 70 de scriitori, actori şi jurnalişti au depus la Guvern unprotest în care ameninţă că de la 1 septembrie vor intra în grevă fiscală dacănu li se pune la dispoziţie o declaraţie-cadru simplă care să se completezeanual şi on-line. Iată în continuare cum îşi “exprimă aprecierea” artiştii,jurnaliştii, politicienii faţă de Guvern, faţă de ministrul muncii şi felul încare au reglementat ei drepturile de autor.

Cristian Preda, europarlamentar PDL

„Şeitannu ar trebui remaniat, ci pus să stea la coadă. Îi cedez eu drepturile de autorpe care ar trebui să le primesc pentru ultimul volum publicat. Renunţ la oriceexclusivitate pentru ideea de a-l pune pe Şeitan la coadă, iar dacă mai existăamatori care i-ar ceda ceva drepturi de autor, eu zic să îi spuneţi, să nu facăomul mai multe drumuri degeaba.”

Ioan Oltean,vicepreşedinte PDL

“Aş reproşaîn mod evident celor doi miniştri care gestionează şi ar fi trebuit săgestioneze acest domeniu (n.r. - Vlădescu şi Şeitan). Dacă această situaţie eîntr-adevăr aşa în realitate, atunci nemulţumirea mea creşte în ceea cepriveşte modul în care cei doi miniştri au gestionat această problemă atât deimportantă”.

SeverVoinescu, deputat PDL

“Să merg odată pe lună la trei ghişee din trei locuri diferite mi se pare absurd. Iar eurefuz să adâncesc absurdul din ţara asta. Ministerul Muncii a gestionatdezastruos problema. Fac demersuri parlamentare pentru ca lucrurile să reintrepe un făgaş normal”.

MirceaBaniciu, cântăreţ

“Să neimpoziteze fără să ne facă să stăm la coadă. Urăsc ideea asta. Am zis că, şidacă mor de foame, la coadă nu mai stau. Acolo se întâmplă cele mai nenorocitelucruri: noi comentăm, ne enervăm şi alţii zâmbesc de sus”.

Mihai Trăistariu,cântăreţ

“E oporcărie nouă a Guvernului Boc. Am un regret că l-am votat pe Băsescu de atâteaori. Tot ce face în ultima vreme Guvernul lui Boc îmi strică buna dispoziţie.Să stau atâta la coadă, la trei cozi, în fiecare lună, e puţin umilitor. În locsă simplifice, ei complică din ce în ce mai mult. Se vor vedea repercusiunilela următoarele alegeri”.

Nelu Dumitrescu,membru al trupei Iris

“Suntnervos. Cei care fac aceste legi nu au pic de uman în ei. Sunt răi. Nu segândesc la oameni şi le mai creează o problemă în plus. Noi vrem să ieşim dincriză, dar nu ne pune chiar aşa”.

Dan Bittman,cântăreţ

“Faptul căs-a dat o lege, asta nu înseamnă că e şi legală. Legile făcute pe genunchi nascaberaţii. Celor care dau aceste legi nu le pasă de felul în care ne rezolvămnoi problemele”.

FlorinChilian, cântăreţ

“E mai răuca în «Ferma animalelor». Nici măcar Ceauşescu nu a îndrăznit să facă aşa ceva,atunci se respecta cumva mediul artistic. Acum artiştii şi jurnaliştii suntconsideraţi nişte ameninţări la adresa acestui stat poliţienesc. Toate astea pemine mă sperie. Guvernanţilor le e frică de creaţie, pentru că artiştii şijurnaliştii sunt firi libere”.

MirceaDiaconu, actor

“Înţeleg săvrea mai mulţi bani, dar nu înţeleg schimbarea metodei. De obicei, angajatoruleste mai responsabil decât angajatul. A schimba chestia asta şi a punebeneficiarul să stea la coadă este ură de rasă, pentru că omul acesta nu sepricepe, greşeşte”.

SimonaTache, jurnalist

“Niciodată,în ultimii 20 de ani, nu m-am simţit mai rău în ţara mea ca acum. Niciodată num-am simţit mai umilită, mai călcată în picioare, mai sfidată, mai scuipatăîntre ochi de guvernanţi. Niciodată nu mi-am dorit să plec. Mi-era dragăRomânia, cu toate neajunsurile ei, eram fanul umorului ei involuntar, măsimţeam prea ataşată de familie, de prieteni, de spaţiul în care m-am născut.Pentru prima oară, nimic din toate astea nu mai poate contrabalansa bătaia dejoc şi umilinţa pe care o trăiesc în aceste zile”.

CristianGhinea, director al Romanian Center for European Policies

„Suntdeci un autor care vrea să platească taxestatului. Dar mi se pare un exerciţiu de umilire în masă să ni se ceară sămergem în fiecare lună la trei instituţii diferite. Este prea mult. Vorbimdegeaba despre buna guvernare, e-government, better regulation. (…) Nu mă maiinteresează dacă sunt proşti, incompetenţi sau sabotaţi de subordonaţi. Până nuretrag normele de aplicare ale ordonanţei şi până nu văd oameni concediaţipentru că s-au gândit să plimbe cetăţeanul la trei instituţii în fiecare lună,îi consider pe amândoi (Emil Boc şi Mihai Şeitan - n.r.) personal vinovaţipentru asta”.

Marius Spânu, deputat PDL

„Mihai Şeitan ar trebui trimis la coadă şi remaniat”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine