2020-01-28 11:04

Militanţi de stânga au ocupat un apartament de lux închiriat de FMI la Atena

 |  17:20
Militanţi de stânga au ocupat un apartament de lux închiriat de FMI la Atena

Aproximativ20 de militanţi de stânga au ocupat pentru scurt timp un apartament de luxînchiriat la Atena de Fondul Monetar Internaţional (FMI), pentru a protestafaţă de măsurile de austeritate impuse Greciei.

Militanţiiau afişat pe balconul imobilului, situat în apropierea palatului guvernamentalşi prezidenţial, o banderolă care făcea apel la plecarea FMI din ţară, scris înlimbile greacă şi engleză. Ei au părăsit locul ulterior, fără violenţe.

Presagreacă a anunţat recent zona în care era amplasatacestapartament, închiriat pentru suma lunară de 9.100 de euro, de peste zece orimai mare decât salariul minim din Grecia (740 de euro brut).

Conformpresei, reşedinţa îi găzduieşte pe reprezentanţii FMI în timpul vizitelorregulate de control pe care aceştia le efectuează la Atena, pentru a se asigurade buna implementare a planului riguros de austeritate lansat de Grecia în mai,în schimbul unui sprijin financiar acordat de FMI şi Uniunea Europeană.

Acestplan a condus deja la reduceri în medie cu 15 la sută a salariilorfuncţionarilor publici şi cu 10 la sută a pensiilor, potrivit Ministerului deFinanţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine