2020-01-28 14:58

Ministerul de Externe (MAE), mesaj de Ziua Imnului Național

 |  13:10
Ministerul de Externe (MAE), mesaj de Ziua Imnului Național

Ministerul de Externe (MAE) a transmis un mesaj de Ziua Imnului Național, în care precizează că este datoria tuturor să cinstim și să cultivăm în conștiința tinerelor generații valorile identitare și morale simbolizate în versurile mobilizatoare ale poemului lui Andrei Mureșanu.

"Este datoria noastră, a tuturor, să cinstim și să cultivăm în conștiința tinerelor generații valorile identitare și morale simbolizate în versurile mobilizatoare ale poemului lui Andrei Mureșanu, păstrând viu respectul pentru simbolurile naționale ale României", precizează sursa citată.

Potrivit MAE, Imnul Național al României, "Deșteaptă-te, române!", a însoțit simbolic marile momente din istoria modernă și contemporană a poporului român, începând cu revoluția pașoptistă până la Războiul de Independență, Primul Război Mondial, Marea Unire de la 1918, al II-lea Război Mondial, evenimentele din Decembrie 1989 sau la reperele politico-diplomatice de vârf ale parcursului euroatlantic al țării noastre.

"Simbol național decretat prin Constituție, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului, Imnul Național însoțește momentele importante sau ocaziile solemne din activitatea diplomatică și de reprezentare a României la nivel internațional. Totodată, valoarea sa simbolică supremă reunește valențele sentimentelor de solidaritate, patriotism, demnitate ale românilor de pretutindeni", menţionează MAE. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine