2020-07-14 10:30

Ministerul Sănătății anunță: Zeci de mii de persoane din „linia întâi” vor primi stimulente de risc

 |  14:00
Ministerul Sănătății anunță: Zeci de mii de persoane din „linia întâi” vor primi stimulente de risc

Ministerul Sănătății vine cu vești bune pentru zeci de mii de persoane aflate în linia întâi în lupta împotriva pandemiei COVID-19, anunțând că a finalizat documentația pentru acordarea stimulentelor de risc.

Stimulentele ar urma să fie acordate personalului implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19. Acestea ar urma să ajungă la nu mai puțin de 44.000 de persoane.

Astfel, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14.355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2 500 lei brut.

Sumele, în valoare de 33.053.000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29.719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74.000.000 lei și vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

„Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților. Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă” a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-18Parerea ta...

NE PREFACEM CA MUNCIM
18 Mai 2020

Aceasta manevra nu este corecta este o manevra murdara . Milioane de muncitori calificați și necalificați își risca zilnic viata, fără a primi un stimulent un leu in plus... pentru munca lor. ( Când ești obișnuit sa muncești pentru salariu generos și mita .)
CIORDEALA
19 Mai 2020

Dale ba , nu dai de la tine . Cind se termina paranghelia ce le mai dati ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz